Французький хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите свіжий м'який хлібець? А ви знаєте, що його можна готувати вдома з найпростіших інгредієнтів за допомогою 1 одиниці техніки? Пропоную вам рецепт французького хліба в хлібопічці.
Французький хліб в хлібопічці відрізняється своєю ніжною і більш пористою структурою. Приготувавши його будинку, ви точно вже не будете купувати хліб в магазині. Ділюся нескладним, але грамотним рецептом!
- Вода - 300 мілілітрів
- Сухе молоко - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Вершкове масло - 1.5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
1. Рецепт приготування французького хліба в хлібопічці відрізняється тривалим тимчасовим періодом приготування, але всі зусилля будуть марними, коли ви спробуйте перший шматочок. Відміряти необхідну кількість води і сухого молока. Надіслати в чашу хлібопічки.
2. Додати вершкове масло. Не рекомендую заміняти його маргарином, так як це може зіпсувати смак.
3. Цукор і сіль також додати в тісто.
4. Борошно просіяти і додати в чашу. Зробити невеликі поглиблення в борошні і всипати в них сухі дріжджі.
5. Надіслати чашу в хлібопічку. Необхідно вибрати програму приготування "французького хліба" близько 750 г вагою і середньої скоринкою. Відстрочити початок процесу на 10 годин.
6. Коли французький хліб в хлібопічці в домашніх умовах буде готовий, залишити його на деякий час (можна накрити чистим рушником), щоб він охолов. А вже потім можна нарізати і сміливо пробувати.