Французький хліб з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний апетитний хліб з ароматом базиліка і шматочками шинки. Практичний готовий бутерброд всередині самого хліба! Відмінне рішення для любителів закусити на свіжому повітрі!
Хліб з начинкою з м'яса або шинки я вважаю за краще випікати в формі дрібних багетів. Так вологий м'якуш краще пропікається. Та й смачних хрустких кірочок виходить більше!
- Борошно пшеничне в / сорт - 450 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухе молоко - 50 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Шинка - 150 грам
- Базилік - 1/2 Ст. Ложки (сушений)
В чашу хлібопічки влийте воду і молоко, додайте сухе молоко, цукор, сіль і оливкове масло.
Всипте просіяне борошно, додайте дріжджі і сухий базилік. Поставте програму замісу хліба.
Шинку наріжте дрібними кубиками. Додайте в тісто в середині замісу.
Дайте тісту підійти до збільшення обсягу більш, ніж в два рази. Викладіть на змащений маслом стіл і розділіть на три частини.
Сформуйте з кожної частини пласт, який скрутіть в щільний рулет, запечатуючи кожен виток долонею. Покладіть Сфорязикні багети в форму або на лист. Змастіть багети сумішшю яйця з молоком, зробіть кілька косих надрізів і за бажанням посипте зверху кунжутом. Дайте расстояться хвилин 20.
Випікайте в прогрітій до 220 градусах духовці спочатку з парою, плеснув на дно духовки півсклянки гарячої води, до рум'яного кольору. Остуджують, вільно прикривши лляним рушником.
Подавайте з чим душа забажає, не забуваючи про свіжу зелень і овочі.