Сирна запіканка в хлібопічці «Сатурн»
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, м'яка і неймовірно смачна сирна запіканка в хлібопічці готується за два з половиною години в режимі "кекс" . Якщо вам потрібно приготувати її швидше, скористайтеся режимом "випічка" .
За допомогою хлібопічки приготувати запіканку можна дуже просто. Якщо у вас є час, то її краще запікати в режимі "кекс", а для швидкого приготування підійде режим "випічка" . Щоб сирна запіканка в хлібопічці "сатурн" вийшла пишною, можна додати розпушувач (чайну ложку), але і без нього вона у мене вийшла досить високою і повітряної. Манку попередньо краще замочити в гарячому молоці (родзинок теж треба постояти в воді хвилин 15).
- Сир - 300 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штук
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Ванілін - За смаком
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Щепоток
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 30-50 грам
1. Засипаємо все інгредієнти в чашу хлібопічки. Я брала крупнозернистий сир і не протирала його. В процесі замісу він трохи розбився. Для запіканки (моя думка) краще брати саме крупнозернистий сир, в готовому продукті він смачніший. Ізюм потрібно замочити хвилин на 10-15 в гарячій воді.
2. Вершкове масло я трохи нагріла, щоб воно було м'яким. Манку теж краще попередньо замочити в гарячому молоці хвилин на 10-15.
3. Включаємо режим "кекс" на два з половиною години і займаємося своїми справами. Якщо у вас такого режиму немає, є два виходи:
1. Вибрати режим "тісто", а потім режим "швидкий хліб"
2. Вибрати режим "випічка" на годину-півтора.
1. Вибрати режим "тісто", а потім режим "швидкий хліб"
2. Вибрати режим "випічка" на годину-півтора.
4. У мене є оглядове вікно в хлібопічці, тому я завжди спостерігаю за процесом приготування. В режимі "кекс" тістоміс довго збиває масу, щоб підійшли яйця і набухла ще більше манка. Я поклала одне яйце, щоб маса не була занадто рідкою.
5. Після запікання дайте хлібопічці охолонути, після чого можете безперешкодно отримати запіканку. Вона найсмачніше виходить в холодному вигляді.
6. У розрізі вона виглядає дуже красиво, цю естетичність надає саме крупнозернистий сир.
7. Подавати її можна зі сметаною, згущеним молоком, джемом, варенням і т.Д. Запіканка смачна в будь-якому вигляді і з будь-якими добавками. Якщо готуєте в сезон фруктів і ягід, додайте їх цілими або у вигляді фрешу.