Рецепт Сирна запіканка в хлібопічці «Сатурн» фото

Сирна запіканка в хлібопічці «Сатурн»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ніжна, м'яка і неймовірно смачна сирна запіканка в хлібопічці готується за два з половиною години в режимі"Кекс" . Якщо вам потрібно приготувати її швидше, скористайтеся режимом"Випічка" .


Опис приготування:

За допомогою хлібопічки приготувати запіканку можна дуже просто. Якщо у вас є час, то її краще запікати в режимі"Кекс" , а для швидкого приготування підійде режим"Випічка" . Щоб сирна запіканка в хлібопічці"Сатурн" вийшла пишною, можна додати розпушувач (чайну ложку), але і без нього вона у мене вийшла досить високою і повітряної. Манку попередньо краще замочити в гарячому молоці (родзинок теж треба постояти в воді хвилин 15).

  • Сир - 300 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Манька - 3 Ст. Ложки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Ванілін - За смаком
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 30-50 грам
сирна запіканка в хлібопічці
1. Засипаємо все інгредієнти в чашу хлібопічки. Я брала крупнозернистий сир і не протирала його. В процесі замісу він трохи розбився. Для запіканки (моя думка) краще брати саме крупнозернистий сир, в готовому продукті він смачніший. Ізюм потрібно замочити хвилин на 10-15 в гарячій воді.
сирна запіканка в хлібопічці
2. Вершкове масло я трохи нагріла, щоб воно було м'яким. Манку теж краще попередньо замочити в гарячому молоці хвилин на 10-15.
сирна запіканка в хлібопічці
3. Включаємо режим"Кекс" на два з половиною години і займаємося своїми справами. Якщо у вас такого режиму немає, є два виходи:
1. Вибрати режим"Тісто" , а потім режим"Швидкий хліб" ;
2. Вибрати режим"Випічка" на годину-півтора.
сирна запіканка в хлібопічці
4. У мене є оглядове вікно в хлібопічці, тому я завжди спостерігаю за процесом приготування. В режимі"Кекс" тістоміс довго збиває масу, щоб підійшли яйця і набухла ще більше манка. Я поклала одне яйце, щоб маса не була занадто рідкою.
сирна запіканка в хлібопічці
5. Після запікання дайте хлібопічці охолонути, після чого можете безперешкодно отримати запіканку. Вона найсмачніше виходить в холодному вигляді.
сирна запіканка в хлібопічці
6. У розрізі вона виглядає дуже красиво, цю естетичність надає саме крупнозернистий сир.
сирна запіканка в хлібопічці
7. Подавати її можна зі сметаною, згущеним молоком, джемом, варенням і т.Д. Запіканка смачна в будь-якому вигляді і з будь-якими добавками. Якщо готуєте в сезон фруктів і ягід, додайте їх цілими або у вигляді фрешу.

Схожі рецепти