Рецепт Йогурт в йогуртниці «Сатурн» фото

Йогурт в йогуртниці «Сатурн»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Молочні продукти, Молоко
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Соуси

Домашній йогурт набагато корисніше, смачніше і найголовніше - свіже. Ви завжди знаєте, з чого він виготовлений і коли. У йогуртниці такий продукт готується 8 годин. Потім його зберігають в холодильнику.

Принцип приготування йогурту в йогуртниці "сатурн" досить простий, але все ж є деякі тонкощі, про які я розповім далі. Найголовніше - це якісне молоко і закваска, а все інше - справа практики. Перед початком приготування йогурту читайте уважно інструкцію, яка додається до вашої йогуртниці.

  • Молоко - 1 літрів
  • Дріжджі - 1 штук (пакетик)
йогурт в йогуртниці
1. З придбанням цього чудового кухонного приладу приготування йогурту стало ще простіше. Для початку потрібно помити з миючим засобом баночки, після чого обдати їх окропом і висушити.
йогурт в йогуртниці
2. На один пакет молока (900мл) нам знадобиться 1 пакетик закваски (її можна купити в будь-якій аптеці). Тепер ще одне спірне питання: кип'ятити молоко чи ні? Я раджу кип'ятити (якщо це домашнє молоко), після чого остудити його до 30 градусів, щоб не загинули живі бактерії. Пастеризоване молоко просто нагрівайте до температури 30 градусів.
йогурт в йогуртниці
3. Закваски все різні, але суть їх "роботи" одна. Я використовувала таку закваску.
йогурт в йогуртниці
4. Додаємо її в тепле молоко, після чого добре розмішуємо.
йогурт в йогуртниці
5. Розливаємо молоко по банках і ставимо в йогуртницю. Ще один момент, який цікавить багатьох: скільки баночок використовувати. Якщо ви хочете приготувати меншу кількість йогурту, сміливо можете використовувати не всі 6-8 баночок з комплекту, а, наприклад, 3-4.
йогурт в йогуртниці
6. Накриваємо кришкою і включаємо йогуртницю. Ми залишаємо її на 8 годин безперервної роботи.
йогурт в йогуртниці
7. Коли йогуртница закінчить приготування, даємо баночках повністю охолонути, після чого відправляємо їх в холодильник на 4-8 годин.
йогурт в йогуртниці
8. У нас вийшов натуральний, живої термостатний йогурт. Якщо ваша йогуртница перегріває, молоко згорнеться або буде рідкісним. Якщо ви додасте закваску в молоко понад 30 градусів, бактерії загинуть і у вас вийде рідкісний кисляк. За смаком в йогурт можна додавати будь-які ягоди, мед або фрукти.

Схожі рецепти