Йогурт в йогуртниці «Сатурн»
(покроковий рецепт з фото)
Домашній йогурт набагато корисніше, смачніше і найголовніше - свіже. Ви завжди знаєте, з чого він виготовлений і коли. У йогуртниці такий продукт готується 8 годин. Потім його зберігають в холодильнику.
Принцип приготування йогурту в йогуртниці "сатурн" досить простий, але все ж є деякі тонкощі, про які я розповім далі. Найголовніше - це якісне молоко і закваска, а все інше - справа практики. Перед початком приготування йогурту читайте уважно інструкцію, яка додається до вашої йогуртниці.
- Молоко - 1 літрів
- Дріжджі - 1 штук (пакетик)
1. З придбанням цього чудового кухонного приладу приготування йогурту стало ще простіше. Для початку потрібно помити з миючим засобом баночки, після чого обдати їх окропом і висушити.
2. На один пакет молока (900мл) нам знадобиться 1 пакетик закваски (її можна купити в будь-якій аптеці). Тепер ще одне спірне питання: кип'ятити молоко чи ні? Я раджу кип'ятити (якщо це домашнє молоко), після чого остудити його до 30 градусів, щоб не загинули живі бактерії. Пастеризоване молоко просто нагрівайте до температури 30 градусів.
3. Закваски все різні, але суть їх "роботи" одна. Я використовувала таку закваску.
4. Додаємо її в тепле молоко, після чого добре розмішуємо.
5. Розливаємо молоко по банках і ставимо в йогуртницю. Ще один момент, який цікавить багатьох: скільки баночок використовувати. Якщо ви хочете приготувати меншу кількість йогурту, сміливо можете використовувати не всі 6-8 баночок з комплекту, а, наприклад, 3-4.
6. Накриваємо кришкою і включаємо йогуртницю. Ми залишаємо її на 8 годин безперервної роботи.
7. Коли йогуртница закінчить приготування, даємо баночках повністю охолонути, після чого відправляємо їх в холодильник на 4-8 годин.
8. У нас вийшов натуральний, живої термостатний йогурт. Якщо ваша йогуртница перегріває, молоко згорнеться або буде рідкісним. Якщо ви додасте закваску в молоко понад 30 градусів, бактерії загинуть і у вас вийде рідкісний кисляк. За смаком в йогурт можна додавати будь-які ягоди, мед або фрукти.