Йогурт з фруктами в йогуртниці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати смачний і правильний йогурт з фруктами, потрібно спочатку приготувати сам йогурт, а після додати в нього фрукти. Причому, такий фрукт як яблуко, краще запекти. Дивіться рецепт!
Для приготування йогурту перекипятить молоко. Дайте йому охолонути до температури 38-40 градусів. Додайте бактерії і витримайте йогурт в йогуртниці 8 годин. Прохолодний. Приготуйте фруктову начинку, з'єднайте її з йогуртом і подайте до столу, приємного!
- Молоко - 1 літр
- Дріжджі "йогурт" - 0, 5 грами
- Яблуко - 1 штука (на одну баночку йогурту готового )
- Цукор - 0, 5 чайних ложки (якщо яблука солодкі, то цукор не потрібен)
Підготуйте натуральне кип'ячене молоко (тепле), zakvasku, фруктовий наповнювач і цукор або мед. Температура молока повинна бути не більше 40 градусів.
Перелийте молоко в зручну скляну посудину, всипте закваску суху і перемішайте добре. Зачекайте пару хвилин.
Розлийте молоко з бактеріями в чисті та стерильні баночки. Закрутіть кришками. Встановіть баночки в йогуртницю. Температура на датчику повинна бути в межах від 37 до 39 градусів. Не більше! Ми залишаємо готуватися йогурт 8 годин.
Поки готується йогурт, можна приготувати фруктову частину. Можна використовувати як свіжі, так і печені фрукти. Я запікаю яблуко. Для цього потрібно його ретельно вимити, обгорнути фольгою і відправити в духовку на 20 хвилин, температура 220 градусів.
Коли яблуко охолоне, зніміть шкірку, видаліть перетинки і насіння. Яблучне пюре пам'ятайте ще раз вилочкою від великих грудок.
Через 8 годин йогурт потрібно охолодити в холодильнику. Одного-двох годин досить. Тоді він придбає густу текстуру.
Змішайте пюре яблучне з йогуртом, за бажанням додайте цукор або мед. Смачного!