Рецепт Домашній йогурт в йогуртниці фото

Домашній йогурт в йогуртниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Рецепти без шкоди
Для дітей , На сніданок
Десерти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Хочу розповісти вам, як приготувати домашній йогурт в йогуртниці: натуральний, дуже смачний, густий і неймовірно корисний. Якщо ви ще не робите його самостійно, запам'ятовуйте цей простий рецепт.

Опис приготування:

У рецепті приготування домашнього йогурту в йогуртниці можна використовувати як спеціальні закваски, так і йогурт. Це може бути натуральний і без добавок, куплений в магазині, але найкраще взяти його тільки 1 раз, а після заквашувати молоко домашнім йогуртом. Він дуже корисний як для дітей, так і для дорослих, так що рекомендую взяти на замітку цей рецепт і готувати його будинку.

  • Молоко - 1-1.5 L
  • Натуральний йогурт - 1 Ст. Ложка (або стартер)
домашній йогурт в йогуртниці - фото крок 1
1. Крім основних інгредієнтів обов'язково використовуйте термометр. Він не тільки полегшить рецепт приготування домашнього йогурту в йогуртниці, але і вбереже вас від невдалих результатів. Отже, молоко налийте в каструлю і поставте на середній вогонь. Прогрійте до температури 80-83 ступеня, але немає аргументів кипіння!
домашній йогурт в йогуртниці - фото крок 2
2. Після потрібно остудити молоко приблизно до 30-32 градусів. Зручно робити це в мисочці з льодом, наприклад.
домашній йогурт в йогуртниці - фото крок 3
3. У тепле молоко додайте закваску або йогурт. Все ретельно перемішайте.
домашній йогурт в йогуртниці - фото крок 4
4. І розлийте по чистим і сухим баночках. Кількість молока залежить від розміру і кількості баночок у вашій йогуртниці.
домашній йогурт в йогуртниці - фото крок 5
5. Ну от і все, інше - справа техніки.
домашній йогурт в йогуртниці - фото крок 6
6. Ось як зробити домашній йогурт в йогуртниці. Після завершення програми він буде готовий.
домашній йогурт в йогуртниці - фото крок 7
7. Накрийте кришечками і приберіть в холодильник. Йогурт виходить дуже густим і смачним. Перед подачею на стіл його можна доповнити варенням, ягодами або злаками.

Схожі рецепти