Йогурт в йогуртниці «Мулинекс»
(покроковий рецепт з фото)
Йогурт в йогуртниці приготувати дуже просто. Усе, що від вас буде потрібно, це розлити молоко по банках, а все інше за вас зробить "розумна" техніка. Такий йогурт натуральний і дуже корисний.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати йогурт в йогуртниці "мулинекс", то цей рецепт для вас. Якщо ви хочете отримати йогурт погуще, щільніше, беріть молоко з жирністю вище. Додавайте до готового йогурту ягоди і шматочки фруктів. Це смачно і корисно!
- Сухе молоко 3% - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Йогурт - 190 грам (ванільний)
- Молоко - 1 літр (знежирене)
- Ванільний екстракт - 3 чайних ложки (або ванільний цукор)
- Цукор - - За смаком (я додаю з розрахунку 1 ç.l. З 1 баночку йогурту)
У ємність викладаємо сухе молоко і йогурт. Важливо: йогурт не повинен бути знежиреним, т.К. Якщо всі інгредієнти будуть з низьким відсотком жирності, наш йогурт вийде рідкуватим.
Частина молока (мл 100-150) вливаємо до йогурту і сухому молоку. Решта розігріваємо до 40-45 градусів.
У ємність влийте ванільний екстракт (або додайте ванільний цукор) і всипте цукор. Ці два інгредієнта можете додавати за смаком, у мене ж приблизно 3 ç.l. Екстракту і 7 ç.l. Цукру (по 1-ій на баночку йогурту). Добре перемішайте віночком.
Вливаємо молоко, що залишилося і знову все добре перемішуємо.
Розливаємо нашу суміш по банках. Накриваємо йогуртницю кришкою і встановлюємо час - 8 годин. Через встановлений час прилад вимикаємо, а йогурт переставляємо в холодильник. Там він повинен пробути ще мінімум 6 годин.