Рецепт Йогурт без йогуртниці фото

Йогурт без йогуртниці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На полуденок , На сніданок
Напої , Чай
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Якщо у вас немає спеціальної техніки, це не привід відмовляти собі в домашньому натуральному йогурті. Я покажу, як можна зробити його з мінімумом підручних засобів і зусиль. Запам'ятовуйте і повторіть рецепт!

Опис приготування:

Пропоную Вашій увазі класний варіант, як приготувати йогурт без йогуртниці. Багато хто використовує термос, це дійсно досить зручно. Але я хочу запропонувати вам ще одну класну ідею. Важливо тільки підібрати правильну посуд, і все Такий йогурт стане відмінним сніданком для дітей і дорослих. Рекомендую на замітку.

  • Молоко - 3 L
  • Дріжджі - 1 штука (або натуральний йогурт)
йогурт без йогуртниці - фото крок 1
1. Насамперед вилийте молоко в чавунну каструлю або сотейник. Поставте на вогонь. Якщо не впевнені в якості молока, краще прокип'ятити його.
йогурт без йогуртниці - фото крок 2
2. Остудите молоко до 36-38 градусів. У склянці теплого молока розчиніть закваску. В даному випадку це натуральний йогурт з минулого разу
йогурт без йогуртниці - фото крок 3
3. Вилийте закваску в молоко, перемішайте. Всі ложки і посуд попередньо обов'язково простерилизуйте!
йогурт без йогуртниці - фото крок 4
4. Накрийте кришкою і приберіть в вимкненому духовку. Через годину закутайте каструлю рушником для додатково збереження тепла.
йогурт без йогуртниці - фото крок 5
5. Час сквашування залежить від якості закваски. Від 4 годин до 8 приблизно. Йогурт повинен стати ось таким щільним. Його потрібно відправити в холодильник на ніч, щоб він"закріпився" .
йогурт без йогуртниці - фото крок 6
6. Після розкладіть по чистим і стерилізованим баночках, накрийте кришками і зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти