Йогурт без йогуртниці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає спеціальної техніки, це не привід відмовляти собі в домашньому натуральному йогурті. Я покажу, як можна зробити його з мінімумом підручних засобів і зусиль. Запам'ятовуйте і повторіть рецепт!
Пропоную Вашій увазі класний варіант, як приготувати йогурт без йогуртниці. Багато хто використовує термос, це дійсно досить зручно. Але я хочу запропонувати вам ще одну класну ідею. Важливо тільки підібрати правильну посуд, і все Такий йогурт стане відмінним сніданком для дітей і дорослих. Рекомендую на замітку.
- Молоко - 3 L
- Дріжджі - 1 штука (або натуральний йогурт)
1. Насамперед вилийте молоко в чавунну каструлю або сотейник. Поставте на вогонь. Якщо не впевнені в якості молока, краще прокип'ятити його.
2. Остудите молоко до 36-38 градусів. У склянці теплого молока розчиніть закваску. В даному випадку це натуральний йогурт з минулого разу
3. Вилийте закваску в молоко, перемішайте. Всі ложки і посуд попередньо обов'язково простерилизуйте!
4. Накрийте кришкою і приберіть в вимкненому духовку. Через годину закутайте каструлю рушником для додатково збереження тепла.
5. Час сквашування залежить від якості закваски. Від 4 годин до 8 приблизно. Йогурт повинен стати ось таким щільним. Його потрібно відправити в холодильник на ніч, щоб він "закріпився" .
6. Після розкладіть по чистим і стерилізованим баночках, накрийте кришками і зберігайте в холодильнику.