Простий рецепт оладок на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні російські млинці - це прекрасний сніданок, ситний і смачний. Є один дуже простий рецепт оладок на кефірі. Я розповім, як зробити їх м'якими і пишними швидко і просто.
Оладки на кефірі можна приготувати з дріжджами і без, з яйцями і без них, з зеленою цибулею, банани, яблуками, гарбузом або капустою. Замість пшеничного можна взяти вівсяну муку або остигнула манну кашу, а можна випікати оладки і в духовці, а не смажити в олії. Замість кефіру можна взяти будь-який кисломолочний продукт. Варіантів маса. Але я розповім, як приготувати простий рецепт оладок на кефірі.
- Борошно пшеничне - 360 грам
- Кефір - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло розтоплене - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна мало для обсмажування - 5 Ст. Ложок
1
У великій мисці збийте яйця з цукром і ваніліном.
2
Кефір злегка підігрійте і влийте в яєчну суміш.
3
Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте.
4
В окремій мисці змішайте борошно з содою, розпушувачем і сіллю.
5
Додайте сухі інгредієнти в миску з кефіру сумішшю, швидко все перемішайте і залиште тісто для оладок відпочити на 5-7 хвилин. Тісто має бути густим і нагадувати за консистенцією густу сметану.
6
Нагрійте сковороду з рослинним маслом на середньому вогні, викладіть тісто по 1-ій столовій ложці, залишаючи деяку відстань між оладками.
7
Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте оладки до золотистого кольору, потім переверніть на іншу сторону і готуйте ще кілька хвилин також до золотистого кольору.
8
Подайте оладки гарячими, зі сметаною, медом, варенням або просто посипавши цукровою пудрою.