Рецепт дріжджових оладок на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для тих, хто любить пишні оладки, але у кого оладки на кефірі з содою незмінно виходять тоненькими. Ці оладки вийдуть у вас пишними і смачними з першого разу. Ваші рідні оцінять смак!
Якщо ви любите оладки і ставитеся саме до категорії кулінарів, у яких частенько содове тісто на оладки не виходить, скористайтеся цим рецептом приготування дріжджових оладок на молоці. Готуються вони легко і просто, правда часу для вистоювання тіста знадобиться трохи більше, ніж для традиційних оладок. Але в підсумку рум'яні і пишні оладки порадують і вас, і ваших рідних!
- Молоко - 1 1/3 склянки
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Дріжджі - 35 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 2 штуки (по бажанню)
Просіваємо борошно в глибоку миску, робимо в ній поглиблення. Nalivaem його 1/3 склянки теплого молока і розкришимо туди свіжі дріжджі. Додамо столову ложку цукру і залишимо хвилини на 3-4, нехай дріжджі розчиняться і почнуть працювати.
Потім додаємо молоко, що залишилося, цукор, сіль, ванільний цукор і яйце. Перемішуємо все ложкою до однорідності. Накриваємо серветкою і ставимо тісто в тепле місце хвилин на 40.
За цей час тісто має збільшитися в обсязі мінімум в два рази. Якщо вирішили приготувати млинці з яблуками, очистіть яблука і наріжте тоненькими шматочками.
Нагріваємо на середньому вогні сковороду з маслом і ложкою, змоченою в рослинному маслі викладаємо тісто. Якщо робимо оладки з яблуками, викладаємо часточку яблук на кожну оладки, трохи втапливая в тісто. Смажимо оладки до красивого рум'яного кольору.
Готові оладки викладаємо на паперові серветки, нехай в них вбереться зайвий жир. Посипаємо оладки пудрою і дегустуючи.