Тісто для дріжджових пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Гортаючи кулінарну книгу своєї бабусі, я все більше дивувалася, чого ж це я з таким скарбом як ця зошит вдавалася до інтернету і шукала, як приготувати тісто для дріжджових пиріжків.
Не завжди моя куховарство за рецептами з інтернету виходила, як на картинках. А так хотілося і для своїх дітей спекти пиріжки, які вони б запам'ятали, як і я пам'ятаю бабусині пиріжки. Тому, відшукавши цей рецепт я, радіючи, побігла на кухню, і (про чудо! ) квартира наповнилася неймовірними ароматами свіжої домашньої випічки. А домочадці вмить розмели смачні пиріжки. Спробуйте приготувати пиріжки з моїм рецептом.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Дріжджі свіжі - 20-30 грам
- Молоко або вода - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль - 0.5 чайних ложки
У невеликій кількості теплого молока розчиніть дріжджі, додайте ложку цукру, перемішайте і поставте суміш в тепле місце на 20 хвилин.
Суміш повинна спіниться і піднятися "шапочкою" .
У великій мисці просійте борошно (150-200 г), влийте молоко і перемішайте. Тісто має вийти як на оладки. Поставте в тепле місце на 40 хвилин.
Коли опара почне осідати, замішайте тісто, додайте збите яйце з цукром і сіллю, а також розтоплене вершкове масло.
Поступово додавайте невеликими порціями борошно, замісити м'яке, еластичне тісто.
У процесі вимішування тесту змащуйте руки і стіл рослинним маслом.
Вимішуйте тісто 20 хвилин, воно повинно стати еластичним.
У процесі вимішування тесту змащуйте руки і стіл рослинним маслом.
Вимішуйте тісто 20 хвилин, воно повинно стати еластичним.
Тісто покладіть в посуд, накрийте рушником, поставте в тепле місце на 2 годину. Воно повинно збільшитися в обсязі 2-3 рази. Коли тісто підніметься, починайте ліпити пиріжки.