Проста підлива
(покроковий рецепт з фото)
Зробили гарнір, але не знаю, , з чим його подати? Тут відмінно підійде підлива (м'ясна, ovoshtnaya). Розповім, як приготувати просту підливу. Можете зробити велику порцію і зберігати її в холодильнику.
Якщо ви готували м'ясо і у вас залишилися залишки жиру або бульйону, можна зробити смачну підливу на їх основі. Вам буде потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Підлива вийде в'язка і смачна, з насиченим запахом і смаком. Подавайте її гарячої, а якщо робите велику порцію і зберігайте в холодильнику, то перед подачею просто розігрійте її.
- Яловичий жир - 4 Ст. Ложки (залишки після обсмажування м'яса)
- Яловичий бульйон - 2 склянки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка

1. Візьміть яловичий жир (від обсмажування або запікання м'яса).

2. У сотейнику розтопіть яловичий жир, потім додайте до нього пшеничне борошно і енергійно перемішайте до утворення єдиної маси. Борошно вбере в себе всю рідину.

3. Як помітили, що борошно придбала золотистий відтінок, влийте яловичий бульйон. За смаком додайте сіль і перець, варіть суміш після закипання на слабкому вогні 2-4 хвилини.

4. В самому кінці додайте вершкове масло, завдяки йому підлива придбає гладку консистенцію. Подавайте її відразу з будь-яким гарніром, наприклад, з картопляним пюре або зберігайте в холодильнику.