Профітролі з сьомгою і вершковим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Profitroli - це легка, витончена випічка французької кухні з заварного тіста. Профітролі бувають як солодкі, десертні, так і закусочні, наприклад, з сьомгою і вершковим сиром. Ділюся рецептом!
Красива і вишукана французька закуска "профитроли з вершковим сиром" готується дуже просто і швидко. Буквально за 1 годину ви приготуєте ціле блюдо закусочних профитролей, які прикрасять будь-який святковий стіл і не залишать нікого байдужими. А готуються вони дуже просто, дивіться покрокові рекомендації і все у вас вийде. Нехай ваші свята будуть смачними і красивими!
- Вершкове масло - 75 грам
- Вода - 95 грам
- Молоко - 95 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 115 грам (вищий сорт)
- Яйце - 3 штуки
- Сьомга - 100 грам (слабосоленая)
- Вершковий сир - 200-250 грам
- Кріп - 50 грам
Підготуйте інгредієнти.
Влийте в каструлю воду, молоко, додайте сіль, цукор, вершкове масло, нагрійте до кипіння.
Всипте борошно і інтенсивно розмішайте на вогні протягом однієї хвилини, поки тісто не відстане від стінок і не збереться в грудку.
Дайте тісту трохи охолонути. По одному введіть яйця, інтенсивно розмішуючи.
Вимішуйте тісто до гладкості, потім перекладіть в кондитерський мішок з великою насадкою "зірочка" .
Отсадіте тісто на лист для випічки в шаховому порядку, залишаючи відстань між профітролі.
Пальцем, змоченим у воді, злегка пригладьте кінчики профитролей. Якщо немає кондитерського мішка, можна відсадити ложкою. Випікайте в попередньо нагрітій до 190 градусів духовці протягом 30-35 хвилин. Готові профітролі остудіть в духовці зі злегка відкритими дверцятами.
Поки випікаються профитроли займіться начинкою, подрібніть кріп і додайте його до вершкового сиру.
Добре розмішайте сир і викладіть в кондитерський мішок.
Сьомгу поріжте тонкими скибочками.
Вийміть з духовки остиглі профітролі.
Гострим ножем надріжте "кришечку" .
Заповніть профитроли вершковим сиром, покладіть скибочку сьомги.
З цієї кількості інгредієнтів вийшло велике блюдо профитролей.
Подавайте профитроли прикрасивши гілочками кропу або петрушки. Смачного!