Профітролі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Profitroli - дуже смачна випічка, приготована з солоного заварного тесту. Сирна начинка надає особливу пікантності профитролей. Виходить відмінна закуска на кожен день. Рекомендую!
Перед вами - простий рецепт приготування профитролей з сиром. Випічка дуже нагадує еклери, але тісто і начинка тут не солодка, а солона. Готові профітролі дуже смачно їсти, попиваючи будинку гарячий чай або кава. Гарного вам дня!
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 70 мілілітрів
- Борошно - 100 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
- Сир твердий - 70 грам
Вливаємо в сотейник воду, додаємо масло вершкове і сіль. Доводимо до кипіння, потім додайте борошно і замісіть основу для тіста. Постійно перемішуємо, поки не випарується вся волога. Знімаємо масу з вогню, даємо їй охолонути.
Сир нарізаємо кубиками.
Забиваємо в остигнула масу яйця, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Додаємо сир, ще раз ретельно перемішуємо.
Застеляємо деко папером для випічки. Змащуємо папір вершковим маслом. За допомогою чайних ложечок, змочених у воді, викладаємо на деко майбутні профітролі. Відстань між порціями - 2 см. Випікаємо 1 час, температура 160 градусів.
Готово! Смачного!