Претцелі з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю запах свіжої випічки, булочки або хліб - є їх завжди приємніше гарячим, хоча так і не корисно. Спробуйте зробити кренделі, розповім про те, як приготувати претцелі з розмарином.
Весь секрет цієї випічки в тому, щоб замість води використовувати пиво. Завдяки йому випічка буде більш пишна і повітряна, а також більш ароматна. Можна зробити солодкий пертцель або замість розмарину і інших трав використовувати сир, паприка, бекон. Свіжі трави можна замінити сушеними.
- Борошно - 3 ¾ Склянок
- Пиво - 1 1/3 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Розмарин свіжий - 1-2 штук
1. Влийте в чашу хлібопічки пиво, додайте цукор, оливкова олія і 1 ½ чайних ложки солі, зверху висипте борошно. У борошні зробіть невелике заглиблення і всипте в неї дріжджі. Встановіть в хлібопічці функцію «Основне тісто» і включіть її.
2. Дістаньте готове тісто з хлібопічки і викладіть його на посипану борошном рівну поверхню. Розділити тісто на дві частини, далі кожну частину розділіть ще на 8 рівних частин.
3. Сформуйте руками з кожного шматочка довгу ковбаску.
4. Деко застеліть пергаментом, складіть кожну трубку в форму претцелі.
5. Накрийте деко з кренделі харчовою плівкою і відставте на 1 час, щоб тісто піднялося. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змішайте яєчний жовток з водою і змастити сумішшю випічку. Помийте і дрібно наріжте розмарин. Посипте претцелі розмарином і сіллю за смаком.
6. Поставте кренделя в духовку на 10-12 хвилин до появи золотистої скоринки. Трохи остудіть готові кренделі і подавайте до столу, так як найсмачніші вони тоді, коли свіжі.