Повидло з бузини
(покроковий рецепт з фото)
Повидло з бузини рекомендується всім, хто веде сидячий спосіб життя. Бузина відмінно регулює обмін речовин. Досить з'їсти ложку на сніданок або розпустити в чашці чаю. До того ж, воно - смачне!
Повидло з бузини мені порекомендувала знайомий лікар. Настрій і тіло через сидячої роботи стало якимось пухким, постійно почала відчувати слабкість. Для регулярних занять спорту потрібна сила волі, а ось розбавити в склянці води ложку повидла з бузини - зовсім нескладно. Візьміть і ви для себе за правило починати робочий день не тільки з чашки кави, але і з такого ось "бузинового ліки" .
Як приготувати повидло з бузини?
1. Ягоди зніміть з гілочок, переберіть і промийте.
2. Викладіть ягоди бузини в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть протягом півгодини. Періодично помішуйте.
3. Проварені ягоди протріть через дрібне сито. Пюре перекладіть назад в каструлю.
4. У пюре додайте цукор, перемішайте і поверніть на вогонь. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь на повільний. Варіть протягом 15 хвилин, помішуючи.
5. Готове повидло з бузини розкладіть по простерилізувати сухим банкам і закатати.
Зберігайте в темному прохолодному місці.
Смачного!
- Бузина черная - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 2 склянки
Як приготувати повидло з бузини?
1. Ягоди зніміть з гілочок, переберіть і промийте.
2. Викладіть ягоди бузини в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть протягом півгодини. Періодично помішуйте.
3. Проварені ягоди протріть через дрібне сито. Пюре перекладіть назад в каструлю.
4. У пюре додайте цукор, перемішайте і поверніть на вогонь. Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь на повільний. Варіть протягом 15 хвилин, помішуючи.
5. Готове повидло з бузини розкладіть по простерилізувати сухим банкам і закатати.
Зберігайте в темному прохолодному місці.
Смачного!