Квас з бузини
(покроковий рецепт з фото)
Цей незвичайний рецепт приготування квасу вас точно приємно здивує! Квас готується з суцвіть бузини, має гарний колір, а за смаком чимось нагадує ігристе шампанське!
Простий рецепт приготування квасу з бузини - до ваших послуг. Цей квас готується протягом чотирьох днів. Бузина настоюється в сиропі з цукру і лимонної кислоти. Коли квас настоїться, в нього додають м'яту і розливають по пляшках. Зберігається напій в холодильнику і п'ється холодним. Хай щастить!
- Бузина - 20 штук (суцвіття)
- Вода - 4 L
- Цукор - 400 грам
- Лимонна кислота - 2 чайних ложки
- М'ята - 1 штука (гілочка)
Бузину ретельно перебираємо, там можуть бути жучки-павучки. Мити бузину не потрібно.
У каструлю налийте 4 літра води, додайте лимонну кислоту і цукор. Доведіть до кипіння, а потім охолодити.
У остиглий сироп опустіть бузину, притисніть рукою, щоб опустити повністю.
Зверху накриваємо кришкою. Чотири дні наполягаємо, час від часу перемішуючи.
Через чотири дні, квас процідіть і розлийте по пляшках, додавши м'яту. Охолодіть в холодильнику і насолоджуйтеся!