Рецепт Квас з бузини фото

Квас з бузини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Ізюм, Сухарики
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На природу
Напої, Квас

Цей незвичайний рецепт приготування квасу вас точно приємно здивує! Квас готується з суцвіть бузини, має гарний колір, а за смаком чимось нагадує ігристе шампанське!

Простий рецепт приготування квасу з бузини - до ваших послуг. Цей квас готується протягом чотирьох днів. Бузина настоюється в сиропі з цукру і лимонної кислоти. Коли квас настоїться, в нього додають м'яту і розливають по пляшках. Зберігається напій в холодильнику і п'ється холодним. Хай щастить!

  • Бузина - 20 штук (суцвіття)
  • Вода - 4 L
  • Цукор - 400 грам
  • Лимонна кислота - 2 чайних ложки
  • М'ята - 1 штука (гілочка)
квас з бузини - фото крок 1
Бузину ретельно перебираємо, там можуть бути жучки-павучки. Мити бузину не потрібно.
квас з бузини - фото крок 2
У каструлю налийте 4 літра води, додайте лимонну кислоту і цукор. Доведіть до кипіння, а потім охолодити.
квас з бузини - фото крок 3
У остиглий сироп опустіть бузину, притисніть рукою, щоб опустити повністю.
квас з бузини - фото крок 4
Зверху накриваємо кришкою. Чотири дні наполягаємо, час від часу перемішуючи.
квас з бузини - фото крок 5
Через чотири дні, квас процідіть і розлийте по пляшках, додавши м'яту. Охолодіть в холодильнику і насолоджуйтеся!

Схожі рецепти