Варення з бузини

Варення з бузини
Кількість порцій: залежить від Час приготування: 2 г. 0 хв.
Варення з бузини — легко готується заготівля. Але не всі знають, що варення робиться виключно з чорної бузини. Варення з чорної бузини славиться корисними цілющими властивостями.

опис приготування:

Бузина буває трьох видів, однак для вживання годиться тільки чорна бузина, інші види бузини отруйні для людини в будь-якому вигляді. Однак варення з чорної бузини — це корисне і лікувальний засіб, яке повинно бути завжди під рукою, особливо "; в сезон" простудних захворювань.

рецепт простий, нам знадобитися кілограм бузини і кілограм цукру.

Для початку бузину потрібно помити в кількох водах разом з гілочками.

Потім очистити ягоду від гілочок і опустити бузину в посуд, де буде готуватися варення — це може бути або глибока каструля, або емальований таз.

Ягоду потрібно трохи потовкти, щоб вона дала сік і поставити на плиту і довести вміст до кипіння. Потім зробити маленький вогонь і продовжувати гасити ягоди.

Коли вміст уваритися і її обсяг зменшитися вдвічі, засипати цукром і перемішати, щоб цукор повністю розчинився. варити так 10 хвилин, ретельно перемішуючи.

Зняти з плити, розлити по банках. Банки скласти впритул один до одного і накрити теплою тканиною або ковдрою до повного охолодження.


  • Черная бузина— 1 кілограм
  • цукор— 1 кілограм
Бузина буває трьох видів, однак для вживання годиться тільки чорна бузина, інші види бузини отруйні для людини в будь-якому вигляді. Однак варення з чорної бузини — це корисне і лікувальний засіб, яке повинно бути завжди під рукою, особливо "; в сезон" простудних захворювань.

рецепт простий, нам знадобитися кілограм бузини і кілограм цукру.

Для початку бузину потрібно помити в кількох водах разом з гілочками.

Потім очистити ягоду від гілочок і опустити бузину в посуд, де буде готуватися варення — це може бути або глибока каструля, або емальований таз.

Ягоду потрібно трохи потовкти, щоб вона дала сік і поставити на плиту і довести вміст до кипіння. Потім зробити маленький вогонь і продовжувати гасити ягоди.

Коли вміст уваритися і її обсяг зменшитися вдвічі, засипати цукром і перемішати, щоб цукор повністю розчинився. варити так 10 хвилин, ретельно перемішуючи.

Зняти з плити, розлити по банках. Банки скласти впритул один до одного і накрити теплою тканиною або ковдрою до повного охолодження.


Схожі рецепти

Компот з бузини

Компот з бузини

Всі ми знаємо про користь цієї чудової ягоди, вона має протизапальні властивості, зміцнює імунітет. Пропоную зварити з чорної бузини дуже смачний напій — компот! опис приготування: Отже, розповідаю, як зварити "; Компот з бузини ";. Для початку потрібно перебрати ягоди, зіпсовані викидаємо, бе...

читати далі
Квас з бузини

Квас з бузини

Цей незвичайний рецепт приготування квасу вас точно приємно здивує! Квас готується з суцвіть бузини, має гарний колір, а за смаком чимось нагадує ігристе шампанське! опис приготування: Простий рецепт приготування квасу з бузини — до ваших послуг. Цей квас готується протягом чотирьох днів. Бузи...

читати далі
Повидло з бузини

Повидло з бузини

Повидло з бузини рекомендується всім, хто веде сидячий спосіб життя. Бузина відмінно регулює обмін речовин. Досить з'їсти ложку на сніданок або розпустити в чашці чаю. До того ж, воно — смачне! опис приготування: Повидло з бузини мені порекомендувала знайомий лікар. Настрій і тіло через сидячо...

читати далі
Сироп з бузини

Сироп з бузини

Пропоную приготувати лікувальний засіб для лікування багатьох хвороб. Такий сироп регулює нервову систему, зміцнює імунітет, чистить кров. Тому ось рецепт, як приготувати сироп з бузини. опис приготування: Бузина цінується не тільки в народній, але і в офіційній медицині. Ягоди містять велику ...

читати далі
Салат з квашеної капусти з горошком

Салат з квашеної капусти з горошком

Поділюся сьогодні з вами рецептом приготування салату з квашеної капусти з горошком. Виходить дуже бюджетно, дієтично і при цьому ситно. будучи студенткою, я просто обожнювала його готувати! смачно! опис приготування: Перед вами швидкий і простий рецепт як приготувати салат з квашеної капусти ...

читати далі