Рецепт Варення з бузини фото

Варення з бузини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Бузина
Вегетаріанське харчування
На вечерю , Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: залежить від
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Варення з бузини - легко готується заготівля. Але не всі знають, що варення робиться виключно з чорної бузини. Варення з чорної бузини славиться корисними цілющими властивостями.

Опис приготування:

Бузина буває трьох видів, однак для вживання годиться тільки чорна бузина, інші види бузини отруйні для людини в будь-якому вигляді. Однак варення з чорної бузини - це корисне і лікувальний засіб, яке повинно бути завжди під рукою, особливо"в сезон" простудних захворювань.

Рецепт простий, нам знадобитися кілограм бузини і кілограм цукру.

Для початку бузину потрібно помити в кількох водах разом з гілочками.

Потім очистити ягоду від гілочок і опустити бузину в посуд, де буде готуватися варення - це може бути або глибока каструля, або емальований таз.

Ягоду потрібно трохи потовкти, щоб вона дала сік і поставити на плиту і довести вміст до кипіння. Потім зробити маленький вогонь і продовжувати гасити ягоди.

Коли вміст уваритися і її обсяг зменшитися вдвічі, засипати цукром і перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Варити так 10 хвилин, ретельно перемішуючи.

Зняти з плити, розлити по банках. Банки скласти впритул один до одного і накрити теплою тканиною або ковдрою до повного охолодження.


  • Черная бузина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
Бузина буває трьох видів, однак для вживання годиться тільки чорна бузина, інші види бузини отруйні для людини в будь-якому вигляді. Однак варення з чорної бузини - це корисне і лікувальний засіб, яке повинно бути завжди під рукою, особливо"в сезон" простудних захворювань.

Рецепт простий, нам знадобитися кілограм бузини і кілограм цукру.

Для початку бузину потрібно помити в кількох водах разом з гілочками.

Потім очистити ягоду від гілочок і опустити бузину в посуд, де буде готуватися варення - це може бути або глибока каструля, або емальований таз.

Ягоду потрібно трохи потовкти, щоб вона дала сік і поставити на плиту і довести вміст до кипіння. Потім зробити маленький вогонь і продовжувати гасити ягоди.

Коли вміст уваритися і її обсяг зменшитися вдвічі, засипати цукром і перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Варити так 10 хвилин, ретельно перемішуючи.

Зняти з плити, розлити по банках. Банки скласти впритул один до одного і накрити теплою тканиною або ковдрою до повного охолодження.

Схожі рецепти