Рецепт Посол скумбрії фото

Посол скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Пісні страви
На обід , На вечерю
Солоне
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Скумбрія в домашніх умовах солиться досить швидко. Звичайно, можна купити вже готову солону в магазині, але на своїй кухні ви можете експериментувати і додавати в рецепт нові інгредієнти.

Опис приготування:

Відмінна холодна закуска на ваш стіл - це солона скумбрія. А якщо ви ще й приготуєте її своїми руками, то точно зможете здивувати всіх гостей. Подавайте її з соліннями або ж з маринованою цибулею. Відмінним гарніром для рибки буде картопляне пюре або ж молода картопля з кропом. Щоб дізнатися, як засолити скумбрію, прочитайте цей рецепт.

  • Скумбія - 2 штуки
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Запашний перець - 5-6 штук
  • Koriandr - За смаком
посол скумбрії - фото крок 1
Рибу, якщо використовуєте заморожену, дістаньте їх морозилки і дайте їй повністю розтанути при кімнатній температурі. Потім ретельно промийте, приберіть кишки і зябра.
посол скумбрії - фото крок 2
Кожну рибину розріжте навпіл і викладіть в пластиковий контейнер. Можна нарізати її на тонкі шматочки, але тоді скумбрія може вийти дуже солоною.
посол скумбрії - фото крок 3
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього закип'ятіть воду, додайте в неї сіль, цукор і спеції. Ретельно перемішайте, щоб все розчинилося. Остудіть маринад.
посол скумбрії - фото крок 4
Рибу залийте отриманим розсолом так, щоб він повністю покривав її. Поставте скумбрію в закритому контейнері в холодильник на три дні, потім рідину злийте, а рибку наріжте і подавайте до столу.

Схожі рецепти