Посол скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія в домашніх умовах солиться досить швидко. Звичайно, можна купити вже готову солону в магазині, але на своїй кухні ви можете експериментувати і додавати в рецепт нові інгредієнти.
Відмінна холодна закуска на ваш стіл - це солона скумбрія. А якщо ви ще й приготуєте її своїми руками, то точно зможете здивувати всіх гостей. Подавайте її з соліннями або ж з маринованою цибулею. Відмінним гарніром для рибки буде картопляне пюре або ж молода картопля з кропом. Щоб дізнатися, як засолити скумбрію, прочитайте цей рецепт.
- Скумбія - 2 штуки
- Вода - 1 літр
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Запашний перець - 5-6 штук
- Koriandr - За смаком
Рибу, якщо використовуєте заморожену, дістаньте їх морозилки і дайте їй повністю розтанути при кімнатній температурі. Потім ретельно промийте, приберіть кишки і зябра.
Кожну рибину розріжте навпіл і викладіть в пластиковий контейнер. Можна нарізати її на тонкі шматочки, але тоді скумбрія може вийти дуже солоною.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього закип'ятіть воду, додайте в неї сіль, цукор і спеції. Ретельно перемішайте, щоб все розчинилося. Остудіть маринад.
Рибу залийте отриманим розсолом так, щоб він повністю покривав її. Поставте скумбрію в закритому контейнері в холодильник на три дні, потім рідину злийте, а рибку наріжте і подавайте до столу.