Плов з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, вам буде цікаво дізнатися, як приготувати плов з фруктами - оригінальна варіація на тему класики зарядить вітамінами і не сильно вдарить по кишені. Гарне блюдо для різноманітності раціону.
Мало того, що що цей рецепт приготування плову з фруктами відрізняється своїм незвичайним смаком, так ще і готується дуже швидко, а це, погодьтеся, великий плюс, так як стояти на кухні годинами часто просто не хочеться А якщо у вас в родині є діти, то тим більше цей простий рецепт плову з фруктами повинен вам полюбиться, - корисне, дієтичне, а якщо замість перцю і імбиру приправи медом, то ще й солоденьке Так що обов'язково спробуйте:
1. Промиваємо вибрані вами фрукти і рис. Фрукти залишимо злегка обсушити, а рис нехай залишається у воді деякий час.
2. Після цього морквину моєму, чистим, і нарізаємо дрібною соломкою, або ж подрібнити в блендері.
3. Обсмажуємо моркву на вершковому або рослинному маслі до золотистого кольору з невеликим додаванням солі.
4. Викладаємо в товстостінну каструлю або казанок нашу обсмажену моркву разом із залишками масла.
5. Наверх морквини викладаємо рис і фрукти. Заливаємо будь-яким соком і водою (якщо соку у вас достатня кількість, то можете додати дві склянки соку, а воду не додавати).
6. Ставимо на півгодини на плиту, закривши кришкою, і варимо на дуже маленькому вогні.
7. Як пройдуть півгодини - додаємо обрані спеції, і тримаємо під кришкою ще хвилин п'ять до готовності.
Готово! Можете запрошувати своїх маленьких гурманів до столу Впевнена, цей простий рецепт плову з фруктами сподобається навіть самим вибагливим, головне, - не бояться експериментувати з соками (мені найбільше подобається додавати вишневий), і фруктами (я беру яблука і вишні). А в зиязик пору просто замінюємо фрукти сухофруктами.
- Мал - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Сік фруктовий - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Фрукти - 200 грам(Можно заменить сухофруктами или ягодами)
- Чорний перець - 1 щіпка
- Барбарис сушений - 5 штук
- Імбир - 1 щіпка
1. Промиваємо вибрані вами фрукти і рис. Фрукти залишимо злегка обсушити, а рис нехай залишається у воді деякий час.
2. Після цього морквину моєму, чистим, і нарізаємо дрібною соломкою, або ж подрібнити в блендері.
3. Обсмажуємо моркву на вершковому або рослинному маслі до золотистого кольору з невеликим додаванням солі.
4. Викладаємо в товстостінну каструлю або казанок нашу обсмажену моркву разом із залишками масла.
5. Наверх морквини викладаємо рис і фрукти. Заливаємо будь-яким соком і водою (якщо соку у вас достатня кількість, то можете додати дві склянки соку, а воду не додавати).
6. Ставимо на півгодини на плиту, закривши кришкою, і варимо на дуже маленькому вогні.
7. Як пройдуть півгодини - додаємо обрані спеції, і тримаємо під кришкою ще хвилин п'ять до готовності.
Готово! Можете запрошувати своїх маленьких гурманів до столу Впевнена, цей простий рецепт плову з фруктами сподобається навіть самим вибагливим, головне, - не бояться експериментувати з соками (мені найбільше подобається додавати вишневий), і фруктами (я беру яблука і вишні). А в зиязик пору просто замінюємо фрукти сухофруктами.