Рецепт Плов з фаршем фото

Плов з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал , Довгозерний рис
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Звичайно, цей рецепт не може вважатися"класичним" , але плов з фаршем від цього не стає менш смачним. Головне - правильно його приготувати! Читайте рецепт плову з фаршем з покроковими фото!

Опис приготування:

Головна задача - не перетворити плов в кашу. А це цілком може статися, якщо рис буде невідповідним. Для плову з фаршем вибирайте довгозерний сорти типу індійського басматі, тайського жасмину або американської"Золотий Кароліни" . Підійдуть суміші з диким рисом (за уязика, зрозуміло, що ви замочіть його заздалегідь). В крайньому випадку - використовуйте краснодарський рис.

Приготування цієї страви можливо зі свіжого та замороженого фаршу. Як не дивно, з замороженим виходить простіше і швидше - його можна порубати на невеликі шматочки, які в процесі обсмажування дадуть багато рідини. У ній-то і буде гаситися рис.

Отже, розповідаю, як приготувати плов з фаршем. Читайте і дивіться фото!

  • Фарш - 500 грам (бажано свинячо-яловичий)
  • Мал - 1, 5 склянки
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Часник - 1 штука
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
плов з фаршем - фото крок 1
Овочі почистити. Цибулю нарізати півкільцями, морква - соломкою. Втім, допустимі будь-які варіанти нарізки, аби вас вона влаштовувала:).
плов з фаршем - фото крок 2
Розігріти сковороду з рослинним маслом і на середньому вогні обсмажити цибулю. Коли він стане прозорим, збільшити вогонь і додати моркву. Пасерувати, помішуючи, до легкої рум'яності.
плов з фаршем - фото крок 3
Якщо фарш заморожений - порубати його на невеликі шматочки. Зі свіжого сформувати щось типу фрикадельок (можна додати яйце, щоб не розпадалися). Викласти до овочів.
плов з фаршем - фото крок 4
Обсмажувати, обережно помішуючи, пару хвилин, після чого посолити і додати спеції.
плов з фаршем - фото крок 5
Засипати рис, увіткнути головку часнику.
плов з фаршем - фото крок 6
Залити водою (бажано гарячої) так, щоб поверхня крупи була прикрита на 1-2 см.
плов з фаршем - фото крок 7
Тушкувати під закритою кришкою до готовності рису.
плов з фаршем - фото крок 8
Перед подачею перемішати. Смачного!

Схожі рецепти