Плов в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Хочете надати традиційному блюду незвичайну форму і здивувати близьких і гостей оригінальною подачею? Тоді вам варто взяти на замітку рецепт приготування плову в лаваші.
Плов в лаваші в домашніх умовах не тільки неймовірно красиво виглядає, але і має вельми оригінальний смак. Завдяки скоринці, плов стає ще духмяний і більш насиченим, а сам лаваш ідеально доповнює смак м'яса і рису.
- Куряче філе - 300-350 грам
- Мал - 300 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Лаваш - 2 штуки
- Сухофрукти - 200-250 грам (родзинки, чорнослив, інжир, фініки)
- Спеції для плову - 1 щіпка (родзинки, чорнослив, інжир, фініки)
- Сіль - 1 щіпка
1. Мал промити і відправити варитися до напівготовності. Сухофрукти очистити від кісточок і нарізати невеликими шматочками.
2. Залити теплою водою і залишити на 5-7 хвилин.
3. Куряче філе вимити, обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими кубиками. В рецепт приготування плову в лаваші можна використовувати і інші види м'яса за смаком.
4. На сковороді розтопити трохи вершкового масла і відправити туди курочку. Обсмажити з усіх боків до появи скоринки.
5. Вимити, очистити і подрібнити морква. Додати на сковороду і смажити на середньому вогні до м'якості.
6. Цибулини і часник очистити, подрібнити. Надіслати на сковороду і смажити до золотистого кольору, при необхідності додавши ще масла.
7. До обсмаженою овочам з куркою всипати сіль і спеції за смаком. Додати барбарис при бажанні.
8. Викласти рис до овочів, як слід перемішати, при необхідності додати трохи води і томити 3-5 хвилин.
9. Тепер можна приступати до лаваш. Його необхідно нарізати середніми по товщині смужками, а по довжині приблизно в два рази більше форми для запікання, щоб плов в лаваші в домашніх умовах можна було закрити зверху.
10. Приблизно ось так має виглядати форма, застелена лавашем.
11. В середину викласти плов і розрівняти.
12. Акуратно згорнути вільні шматочки лаваша вгору і викласти пару невеликих шматочків вершкового масла. Надіслати форму (можна попередньо дно і боки також змастити маслом або застелити папером, наприклад) в розігріту духовку приблизно на 45-50 хвилин.
13. Лаваш повинен стати золотистим, а плов насититися усіма ароматами і смаками. Готову страву трохи остудити, а потім акуратно нарізати.