Pitsetta
(покроковий рецепт з фото)
В Італії готують традиційну піцу, а також маленьку Піцетті. Інгредієнти використовуються ті ж, відрізняються тільки розміри і форма. Приготуємо Піцетті 2 видів: з шинкою і грибами.
Піцетті готували в Італії, щоб раціонально використовувати жар печі. Якщо запікали м'ясо або готували Міністроне, для традиційної піци на печі не залишалося місця. Тому маленькі шматочки тіста розгортали довільно, наповнювали тими ж інгредієнтами, що і звичайну піцу і викладали на піч поруч з основною стравою. Плюс в тому, що порційну піццету можна приготувати, враховуючи переваги кожного і підібрати інгредієнти за смаком. Наприклад, гострий або не гострий соус, більше оливок або сиру, з ковбасою або без і т. d.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Дріжджі живі - 15 грам
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вода - 120 мілілітрів
- Гриби сухі - 0, 5 склянки
- Соус для піци - 1 Склянка
- Сир твердий - 250 грам
- Цибуля пориста - 1 частина
- Шинка - 200 грам
- Оливки - 100 грам
- Чебрець - За смаком
- Часник - 1 зубчик
Підготуємо інгредієнти для тіста.
У миску насипаємо сіль, цукор і кладемо живі дріжджі.
Додаємо теплу (30-38 градусів) воду і насипаємо 4 ст. L. Борошна. Перемішуємо, накриваємо миску рушником і залишаємо в теплі на 15 хвилин.
Дріжджі зіграли, можна готувати тісто.
Додаємо оливкову олію і невеликими порціями борошно. Замішуємо тісто.
Комок тесту залишаємо в мисці, накриваємо рушником і ставимо на 40 хвилин в тепле місце.
Тісто підійшло.
Я поділяю тісто 12 частин, посипаємо борошном і розгортає заготовки для Піцетті.
Інгредієнти для Піцетті з шинкою.
Заготовки змащуємо соусом.
Зверху викладаємо порізану шинку і листочки чебрецю.
Додаємо оливки і часник.
Посипаємо тертим сиром.
Інгредієнти для Піцетті з грибами.
На змащені соусом заготовки кладемо порізаний тонко цибулю-порей.
Гриби замочуємо у воді, нарізаємо невеликими шматочками і тушкуємо на малому вогні близько 20 хвилин. Готові гриби викладаємо на цибулю. Також можна використовувати мариновані гриби.
Зверху посипаємо тертим сиром.
Відправляємо деко з Піцетті в духовку на 7 хвилин. Запікаємо при температурі 200 градусів.
Італійська Піцетті готова. Пригощайтеся!