Рецепт Pitsetta фото

Pitsetta
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , М'ясо , Субпродукти , Дріжджове тісто , Гриби , Шинка , Сушені гриби
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Піца
Кількість порцій: 6-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

В Італії готують традиційну піцу, а також маленьку Піцетті. Інгредієнти використовуються ті ж, відрізняються тільки розміри і форма. Приготуємо Піцетті 2 видів: з шинкою і грибами.

Опис приготування:

Піцетті готували в Італії, щоб раціонально використовувати жар печі. Якщо запікали м'ясо або готували Міністроне, для традиційної піци на печі не залишалося місця. Тому маленькі шматочки тіста розгортали довільно, наповнювали тими ж інгредієнтами, що і звичайну піцу і викладали на піч поруч з основною стравою. Плюс в тому, що порційну піццету можна приготувати, враховуючи переваги кожного і підібрати інгредієнти за смаком. Наприклад, гострий або не гострий соус, більше оливок або сиру, з ковбасою або без і т. d.


  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Дріжджі живі - 15 грам
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Гриби сухі - 0, 5 склянки
  • Соус для піци - 1 Склянка
  • Сир твердий - 250 грам
  • Цибуля пориста - 1 частина
  • Шинка - 200 грам
  • Оливки - 100 грам
  • Чебрець - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
Pitsetta - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти для тіста.
Pitsetta - фото крок 2
У миску насипаємо сіль, цукор і кладемо живі дріжджі.
Pitsetta - фото крок 3
Додаємо теплу (30-38 градусів) воду і насипаємо 4 ст. L. Борошна. Перемішуємо, накриваємо миску рушником і залишаємо в теплі на 15 хвилин.
Pitsetta - фото крок 4
Дріжджі зіграли, можна готувати тісто.
Pitsetta - фото крок 5
Додаємо оливкову олію і невеликими порціями борошно. Замішуємо тісто.
Pitsetta - фото крок 6
Комок тесту залишаємо в мисці, накриваємо рушником і ставимо на 40 хвилин в тепле місце.
Pitsetta - фото крок 7
Тісто підійшло.
Pitsetta - фото крок 8
Я поділяю тісто 12 частин, посипаємо борошном і розгортає заготовки для Піцетті.
Pitsetta - фото крок 9
Інгредієнти для Піцетті з шинкою.
Pitsetta - фото крок 10
Заготовки змащуємо соусом.
Pitsetta - фото крок 11
Зверху викладаємо порізану шинку і листочки чебрецю.
Pitsetta - фото крок 12
Додаємо оливки і часник.
Pitsetta - фото крок 13
Посипаємо тертим сиром.
Pitsetta - фото крок 14
Інгредієнти для Піцетті з грибами.
Pitsetta - фото крок 15
На змащені соусом заготовки кладемо порізаний тонко цибулю-порей.
Pitsetta - фото крок 16
Гриби замочуємо у воді, нарізаємо невеликими шматочками і тушкуємо на малому вогні близько 20 хвилин. Готові гриби викладаємо на цибулю. Також можна використовувати мариновані гриби.
Pitsetta - фото крок 17
Зверху посипаємо тертим сиром.
Pitsetta - фото крок 18
Відправляємо деко з Піцетті в духовку на 7 хвилин. Запікаємо при температурі 200 градусів.
Pitsetta - фото крок 19
Італійська Піцетті готова. Пригощайтеся!

Схожі рецепти