Рецепт Пісний плов з овочами фото

Пісний плов з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Мал
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 45 хв.

Дуже смачне основне блюдо на час посту або для тих, хто вирішив відязикатися від м'яса. І, якщо ви думаєте, що плов без м'яса - НЕ плов, тоді рецепт пісного плову з овочами вас в цьому переконає!

Опис приготування:

Готувати пісний плов простіше простого! Просто додайте ваші улюблені овочі та приправи, благо з рисом практичний все поєднується. І ще: для приготування пісного плову з овочами ви можете додати трохи грибів: свіжих або сушених (замочіть їх попередньо тільки). Звичайно, соєвий соус не зовсім асоціюється з пловом, але результат виходить чудовий!

  • Мал - 0, 5-1 склянки
  • Перець червоний - 1 штука
  • Перець жовтий - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Табаско - 1-2 Ст. Ложок
  • Спеції, приправи - За смаком
пісний плов з овочами - фото крок 1
Рис промийте і поставте варитися, він повинен бути зварений до напівготовності.
А поки рис вариться, ви можете порізати овочі: морквину - кружечками, цибуля - дрібно (якщо вирішили зелений використовувати, тоді дрібними кільцями поріжте), перець і селера - кубиками невеликими.
пісний плов з овочами - фото крок 2
Обсмажте овочі в невеликій кількості масла. Робити це краще в казані або в воке, але каструля або просто глибока сковорода теж підійдуть. Потім зменшіть вогонь, прикрийте кришкою і дайте овочам згасити ще хвилин 5-7.
пісний плов з овочами - фото крок 3
Потім злегка проварені рис додайте до овочів, влийте соус соєвий (можете додати більше, якщо вам подобається), а також табаско. Приправити сіллю і poperčite, додайте приправи.
пісний плов з овочами - фото крок 4
Гасіть під кришкою ще хвилин 10-15, при необхідності додайте трохи води, щоб не підгоріло.
пісний плов з овочами - фото крок 5
Завдяки соєвого соусу плов стане більш пікантним.
Подавати готовий пісний плов з овочами рекомендую посипавши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти