Пісний плов з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне основне блюдо на час посту або для тих, хто вирішив відязикатися від м'яса. І, якщо ви думаєте, що плов без м'яса - НЕ плов, тоді рецепт пісного плову з овочами вас в цьому переконає!
Готувати пісний плов простіше простого! Просто додайте ваші улюблені овочі та приправи, благо з рисом практичний все поєднується. І ще: для приготування пісного плову з овочами ви можете додати трохи грибів: свіжих або сушених (замочіть їх попередньо тільки). Звичайно, соєвий соус не зовсім асоціюється з пловом, але результат виходить чудовий!
- Мал - 0, 5-1 склянки
- Перець червоний - 1 штука
- Перець жовтий - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Табаско - 1-2 Ст. Ложок
- Спеції, приправи - За смаком
Рис промийте і поставте варитися, він повинен бути зварений до напівготовності.
А поки рис вариться, ви можете порізати овочі: морквину - кружечками, цибуля - дрібно (якщо вирішили зелений використовувати, тоді дрібними кільцями поріжте), перець і селера - кубиками невеликими.
А поки рис вариться, ви можете порізати овочі: морквину - кружечками, цибуля - дрібно (якщо вирішили зелений використовувати, тоді дрібними кільцями поріжте), перець і селера - кубиками невеликими.
Обсмажте овочі в невеликій кількості масла. Робити це краще в казані або в воке, але каструля або просто глибока сковорода теж підійдуть. Потім зменшіть вогонь, прикрийте кришкою і дайте овочам згасити ще хвилин 5-7.
Потім злегка проварені рис додайте до овочів, влийте соус соєвий (можете додати більше, якщо вам подобається), а також табаско. Приправити сіллю і poperčite, додайте приправи.
Гасіть під кришкою ще хвилин 10-15, при необхідності додайте трохи води, щоб не підгоріло.
Завдяки соєвого соусу плов стане більш пікантним.
Подавати готовий пісний плов з овочами рекомендую посипавши свіжою зеленню. Смачного!
Подавати готовий пісний плов з овочами рекомендую посипавши свіжою зеленню. Смачного!