Рецепт Пісний плов з овочами фото

Пісний плов з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Мал
Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Дуже смачне основне блюдо на час посту або для тих, хто вирішив відязикатися від м'яса. І, якщо ви думаєте, що плов без м'яса - НЕ плов, тоді рецепт пісного плову з овочами вас в цьому переконає!

Готувати пісний плов простіше простого! Просто додайте ваші улюблені овочі та приправи, благо з рисом практичний все поєднується. І ще: для приготування пісного плову з овочами ви можете додати трохи грибів: свіжих або сушених (замочіть їх попередньо тільки). Звичайно, соєвий соус не зовсім асоціюється з пловом, але результат виходить чудовий!

  • Мал - 0, 5-1 склянки
  • Перець червоний - 1 штука
  • Перець жовтий - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Морквина - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
  • Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Табаско - 1-2 Ст. Ложок
  • Спеції, приправи - За смаком
пісний плов з овочами - фото крок 1
Рис промийте і поставте варитися, він повинен бути зварений до напівготовності.
А поки рис вариться, ви можете порізати овочі: морквину - кружечками, цибуля - дрібно (якщо вирішили зелений використовувати, тоді дрібними кільцями поріжте), перець і селера - кубиками невеликими.
пісний плов з овочами - фото крок 2
Обсмажте овочі в невеликій кількості масла. Робити це краще в казані або в воке, але каструля або просто глибока сковорода теж підійдуть. Потім зменшіть вогонь, прикрийте кришкою і дайте овочам згасити ще хвилин 5-7.
пісний плов з овочами - фото крок 3
Потім злегка проварені рис додайте до овочів, влийте соус соєвий (можете додати більше, якщо вам подобається), а також табаско. Приправити сіллю і poperčite, додайте приправи.
пісний плов з овочами - фото крок 4
Гасіть під кришкою ще хвилин 10-15, при необхідності додайте трохи води, щоб не підгоріло.
пісний плов з овочами - фото крок 5
Завдяки соєвого соусу плов стане більш пікантним.
Подавати готовий пісний плов з овочами рекомендую посипавши свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти