Пісний плов з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами секретом, як приготувати пісний плов з сухофруктами, айвою і овочами. Дуже ароматне, неймовірно апетитне і смачне блюдо для всієї родини виходить за цим рецептом.
1. Для початку займіться овочами: очистіть і наріжте брусочками моркву, подрібніть цибулю.
2. Айву вимийте, обсушити і наріжте шматочками.
3. У казані або в сотейнику розігрійте рослинне масло.
4. Викладіть спочатку цибулю, обсмажте його до прозорості. Потім додайте моркву з айвою, продовжуйте смажити ще 3-5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
5. У цьому рецепті приготування пісного плову з сухофруктами використовується родзинки і курага, але можна також додати фініки, наприклад - інжир. Курагу наріжте соломкою. Додайте всі в сотейник.
6. Викладіть рис, обсмажте його пару хвилин.
7. Влийте воду (з розрахунку 1 до 2). Додати сіль за смаком, додайте спеції за смаком.
8. Головку часнику вимийте і викладіть в центр.
9. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і залиште нудитися.
10. В процесі пісний плов з сухофруктами в домашніх умовах не потрібно перемішувати. Тільки стежте за кількістю води. Коли вона повністю вбереться, зніміть сотейник з вогню і залиште страву під кришкою настоюватися ще на 10-15 хвилин.
От і все. Вельми простий рецепт пісного плову з сухофруктами, чи не так? Пригощайтеся!
- Айва - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 2 штуки
- Голівка часнику - 1 штука
- Сухофрукти - 150 грам (родзинки, чорнослив)
- Мал - 2 склянки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - За смаком
2. Айву вимийте, обсушити і наріжте шматочками.
3. У казані або в сотейнику розігрійте рослинне масло.
4. Викладіть спочатку цибулю, обсмажте його до прозорості. Потім додайте моркву з айвою, продовжуйте смажити ще 3-5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
5. У цьому рецепті приготування пісного плову з сухофруктами використовується родзинки і курага, але можна також додати фініки, наприклад - інжир. Курагу наріжте соломкою. Додайте всі в сотейник.
6. Викладіть рис, обсмажте його пару хвилин.
7. Влийте воду (з розрахунку 1 до 2). Додати сіль за смаком, додайте спеції за смаком.
8. Головку часнику вимийте і викладіть в центр.
9. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і залиште нудитися.
10. В процесі пісний плов з сухофруктами в домашніх умовах не потрібно перемішувати. Тільки стежте за кількістю води. Коли вона повністю вбереться, зніміть сотейник з вогню і залиште страву під кришкою настоюватися ще на 10-15 хвилин.
От і все. Вельми простий рецепт пісного плову з сухофруктами, чи не так? Пригощайтеся!