Рецепт Пісний плов з сухофруктами фото

Пісний плов з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Крупи, Сухофрукти, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Хочу поділитися з вами секретом, як приготувати пісний плов з сухофруктами, айвою і овочами. Дуже ароматне, неймовірно апетитне і смачне блюдо для всієї родини виходить за цим рецептом.

1. Для початку займіться овочами: очистіть і наріжте брусочками моркву, подрібніть цибулю.

2. Айву вимийте, обсушити і наріжте шматочками.

3. У казані або в сотейнику розігрійте рослинне масло.

4. Викладіть спочатку цибулю, обсмажте його до прозорості. Потім додайте моркву з айвою, продовжуйте смажити ще 3-5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

5. У цьому рецепті приготування пісного плову з сухофруктами використовується родзинки і курага, але можна також додати фініки, наприклад - інжир. Курагу наріжте соломкою. Додайте всі в сотейник.

6. Викладіть рис, обсмажте його пару хвилин.

7. Влийте воду (з розрахунку 1 до 2). Додати сіль за смаком, додайте спеції за смаком.

8. Головку часнику вимийте і викладіть в центр.

9. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і залиште нудитися.

10. В процесі пісний плов з сухофруктами в домашніх умовах не потрібно перемішувати. Тільки стежте за кількістю води. Коли вона повністю вбереться, зніміть сотейник з вогню і залиште страву під кришкою настоюватися ще на 10-15 хвилин.

От і все. Вельми простий рецепт пісного плову з сухофруктами, чи не так? Пригощайтеся!

  • Айва - 1 штука
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Сухофрукти - 150 грам (родзинки, чорнослив)
  • Мал - 2 склянки
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Спеції - За смаком
1. Для початку займіться овочами: очистіть і наріжте брусочками моркву, подрібніть цибулю.

2. Айву вимийте, обсушити і наріжте шматочками.

3. У казані або в сотейнику розігрійте рослинне масло.

4. Викладіть спочатку цибулю, обсмажте його до прозорості. Потім додайте моркву з айвою, продовжуйте смажити ще 3-5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

5. У цьому рецепті приготування пісного плову з сухофруктами використовується родзинки і курага, але можна також додати фініки, наприклад - інжир. Курагу наріжте соломкою. Додайте всі в сотейник.

6. Викладіть рис, обсмажте його пару хвилин.

7. Влийте воду (з розрахунку 1 до 2). Додати сіль за смаком, додайте спеції за смаком.

8. Головку часнику вимийте і викладіть в центр.

9. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і залиште нудитися.

10. В процесі пісний плов з сухофруктами в домашніх умовах не потрібно перемішувати. Тільки стежте за кількістю води. Коли вона повністю вбереться, зніміть сотейник з вогню і залиште страву під кришкою настоюватися ще на 10-15 хвилин.

От і все. Вельми простий рецепт пісного плову з сухофруктами, чи не так? Пригощайтеся!

Схожі рецепти