Пісний пиріг з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Під час посту необхідно слідувати обмеженням в харчуванні. Але це зовсім не привід відязикатися від смачної їжі. Сьогодні я розповім, як приготувати пісний пиріг з сухофруктами. Lean і смачно!
Такий пиріг з сухофруктами ідеальний для чаювання під час посту. Він в міру калорійний і легко вгамує голод по випічці. Курага і вишня надають пирога особливий смак, тому швидше за все всі ваші близькі зажадають добавки! Доброю готування!
- Пшеничне борошно - 2 склянки
- Тепла кип'ячена вода - 180 мілілітрів
- Рослинна олія - 0, 5 склянки (без смаку і запаху)
- Квітковий мед - 3 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки (або звичайний)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
- Мелений мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорнослив - 70 грам
- Сушена вишня - 70 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Сухофрукти замочуємо в окропі і залишаємо розмокати приблизно на 15 хвилин. Після чого промиваємо вишню з курагою під проточною водою. Нарізаємо дрібним штрихом разом з горіхами. В іншому посуді розчиняємо цукор з медом в теплій воді. Додаємо рослинне масло і перемішуємо.
Просіваємо борошно разом з розпушувачем, прянощами, цукром і сіллю. Після чого змішуємо рідку і суху суміші. Отримуємо тісто густе, як сметана.
У тісто додаємо сухофрукти та горіхи. Перемішуємо вінчиком, щоб маса була рівномірною.
Форму для запікання Промазуємо маслом, виливаємо в неї тісто. Відправляємо в духовку на 45 хвилин. Температуру виставляємо - 190 градусів. Пиріг посипаємо пудрою. Смачного!