Пиріг з сухофруктами без цукру, яєць і масла
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами чудовою ідеєю, як приготувати пиріг з сухофруктами без цукру, яєць і масла. Насичений смак, ніжна текстура тесту і дуже простий процес - ідеальне поєднання для випічки.
Досить бюджетний набір інгредієнтів при невеликих зусиллях перетворюється в приголомшливий десерт для дорослих і дітей. В даному випадку в якості основи використовуються фініки, але ви можете взяти абсолютно будь-які сухофрукти, які вам до смаку. Також рекомендую додавати в рецепт банани, вони надають тесту потрібну текстуру. Прекрасний і недорогий пиріг до чаю, рекомендую на замітку!
- Фініки - 300-350 грам
- Борошно - 200 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Банан - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Кунжут - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
1. Очистіть банан і викладіть в глибоку миску. Додайте туди ж фініки, при необхідності видаливши кісточки попередньо. Лимон вимийте, подрібніть разом з шкіркою.
2. За допомогою погружного блендера подрібніть до однорідності. Можна також пропустити через м'ясорубку, наприклад.
3. Влийте рослинне масло і акуратно перемішайте. Борошно просійте з содою і при бажанні додайте ванілін для аромату. Всипте сухі інгредієнти в мисочку.
4. Замісити однорідне тісто і викладіть його у жароміцних форму, застелену пергаментом.
5. Зверху пиріг при бажанні можна присипати насінням кунжуту. Усе, можна відправляти його в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Випікається наш пиріг з сухофруктами досить швидко, хвилин 20-25.
7. Перед подачею остудіть його трохи і наріжте порційними шматочками.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!