Рецепт Запіканка з сухофруктами без цукру фото

Запіканка з сухофруктами без цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Сир, Сухофрукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Запіканка

Ця страва я готую тоді, коли сідаю на сувору дієту. Наприклад, треба скинути кілограм-два за тиждень. Усе, відмовляюся від цукру! ось, як приготувати запіканку з сухофруктами без цукру.

Щоб запіканка без цукру була все ж солодкої на смак, я додала в неї сухофрукти. Залежно від ваших уподобань, сухофрукти можуть бути з кислинкою, як чорнослив, і зовсім солодкими, як, наприклад, фініки. Сильну солодкість додасть родзинки. Якщо покласти його в достатній кількості, то навіть мед не буде потрібно!

  • Сир - 600 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Сухофрукти - 200 грам
  • Обкладинка - За смаком
  • Мед - За смаком
  • Манна крупа / крохмаль - 2 Ст. Ложки
запіканка з сухофруктами без цукру - фото крок 1
Для своєї дієтичної запіканки я вибрала сир з низьким вмістом жиру. Razbivayu це 4 яйця. Кладу пару ложок манки. Кладу пару столових ложок меду. Якщо не хочете, мед можна не класти. Це вже на мій смак.
запіканка з сухофруктами без цукру - фото крок 2
Обов'язково замочіть сухофрукти в холодній воді перед їх використанням. Так з них вийдуть шкідливі речовини, якими їх обробляють. Нарізаю промиті сухофрукти на шматочки. Насипаю корицю. Вона додасть запіканці пікантний солодкуватий присмак.
запіканка з сухофруктами без цукру - фото крок 3
Для солодощі в запіканку можна покласти родзинки. Чим більше родзинок, тим солодше буде смак. Але це вже на любителя. Все добре перемішуємо. За бажанням можете додати мелений імбир або натерти паличку ванілі.
запіканка з сухофруктами без цукру - фото крок 4
Тепер беремо піднос або будь-яку іншу жароміцний посуд. Змащуємо її маслом, або застилає пергаментом. Викладаємо нашу запіканку і розрівнюємо. Ставимо в розігріту духовку при 180 градусах на 20 хвилин. Стежимо, щоб не підгоріло!
запіканка з сухофруктами без цукру - фото крок 5
Через 20 хвилин дістаю піднос. Все готово! Тепер нехай запіканка трохи постоїть. Їсти її краще не відразу, а хвилин через 15-20 після приготування. Смачного!

Схожі рецепти