Запіканка з сухофруктами без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва я готую тоді, коли сідаю на сувору дієту. Наприклад, треба скинути кілограм-два за тиждень. Усе, відмовляюся від цукру! ось, як приготувати запіканку з сухофруктами без цукру.
Щоб запіканка без цукру була все ж солодкої на смак, я додала в неї сухофрукти. Залежно від ваших уподобань, сухофрукти можуть бути з кислинкою, як чорнослив, і зовсім солодкими, як, наприклад, фініки. Сильну солодкість додасть родзинки. Якщо покласти його в достатній кількості, то навіть мед не буде потрібно!
- Сир - 600 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сухофрукти - 200 грам
- Обкладинка - За смаком
- Мед - За смаком
- Манна крупа / крохмаль - 2 Ст. Ложки
Для своєї дієтичної запіканки я вибрала сир з низьким вмістом жиру. Razbivayu це 4 яйця. Кладу пару ложок манки. Кладу пару столових ложок меду. Якщо не хочете, мед можна не класти. Це вже на мій смак.
Обов'язково замочіть сухофрукти в холодній воді перед їх використанням. Так з них вийдуть шкідливі речовини, якими їх обробляють. Нарізаю промиті сухофрукти на шматочки. Насипаю корицю. Вона додасть запіканці пікантний солодкуватий присмак.
Для солодощі в запіканку можна покласти родзинки. Чим більше родзинок, тим солодше буде смак. Але це вже на любителя. Все добре перемішуємо. За бажанням можете додати мелений імбир або натерти паличку ванілі.
Тепер беремо піднос або будь-яку іншу жароміцний посуд. Змащуємо її маслом, або застилає пергаментом. Викладаємо нашу запіканку і розрівнюємо. Ставимо в розігріту духовку при 180 градусах на 20 хвилин. Стежимо, щоб не підгоріло!
Через 20 хвилин дістаю піднос. Все готово! Тепер нехай запіканка трохи постоїть. Їсти її краще не відразу, а хвилин через 15-20 після приготування. Смачного!