Бісквіт без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Чи можна спекти бісквіт без основної головною складовою - цукру? Можна, можливо! І він анітрохи не поступиться класичного, а навпаки, відкриє новий варіант випічки. А допоможе нам в цьому звичайний мед!
Процес і результат приємно здивують. Готується швидко, мені навіть здалося, що швидше звичайного бісквіта на цукрі. А ось маніпуляції з охолодженням не дасть бісквіту осісти. Тому дотримуючись послідовність приготування, ви досягнете найкращого результату. І спробуйте бісквіт остудити повністю… У мене не вийшло, дуже він вже був ароматним.
- Яйце - 4 штуки
- Мед - 150 грам (рідкий)
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте необхідні продукти. Яйця попередньо охолодіть. Мартенс відділи Желтков.
У білки додайте сіль і збийте в легку піну, після додайте весь мед і продовжуйте збивати до повітряної стійкої піни. Наявність твердих "піків" неважливо.
По одному вводите жовтки і збивайте. Увімкніть духовку, температурний режим встановіть на 190 градусів.
Введіть борошно частинами, всякий раз просіюючи через сито, акуратно перемішайте лопаткою знизу-вгору.
Ще раз добре перемішайте, щоб не було грудочок борошна.
Візьміть глибоку форму, діаметром 26 см. Викладіть дно пергаментним папером і акуратно перелийте тісто, намагаючись не стрясати зайвий раз, щоб не порушити легкість тесту.
Поставте в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте 25 хвилин.
Не відкривайте духовку під час випічки!
Коли час випічки закінчиться, вимкніть вогонь і дайте постояти бісквіту в духовці ще хвилин 10, не відкриваючи духовки.
Поставте в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте 25 хвилин.
Не відкривайте духовку під час випічки!
Коли час випічки закінчиться, вимкніть вогонь і дайте постояти бісквіту в духовці ще хвилин 10, не відкриваючи духовки.
Готовий бісквіт дістаньте і дайте йому постояти у формі приблизно 5-7 хвилин. Якщо за цей час бісквіт не осяде, значить процес виконаний був без порушень.
Готовий бісквіт подавайте теплим або повністю охолодіть.
Приємного чаювання!