Пиріг на кефірі з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг на кефірі з сухофруктами можна приготувати в будь-який час року. Такі інгредієнти, які будуть потрібні для цього рецепта, завжди є під рукою. А сам процес приготування досить простий.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати пиріг на кефірі з сухофруктами, то просто уважно прочитайте цей покроковий рецепт. Тут є описано, як зробити смачну випічку в домашніх умовах. На неї піде не так вже й багато часу і сил, а гості і родичі будуть вам вдячні.
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 150 грам
- Кефір - 100 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 11 грам
- Ванілін - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Насамперед візьміть вершкове масло і помістіть його в піалу. Розтопіть до рідкого стану в мікрохвильовці або ж на водяній бані. Потім до масла додайте сирі курячі яйця і цукор. На максимальній швидкості міксера збийте всі інгредієнти в пишну масу.
Не припиняючи збивати, влийте в яєчно-масляну масу тоненькою цівкою кефір. Краще брати жирний некислий кефір, Котрий, до того ж, трохи рідкуватий.
Курагу промийте під проточною водою. Потім наріжте її на дрібні квадратики однакового розміру і залийте окропом. У гарячій воді курага повинна простояти двадцять хвилин. Потім злийте воду і закиньте курагу в яєчно-масляну масу. Ви можете використовувати будь-які інші сухофрукти, в тому числі і родзинки, чорнослив, інжир.
Борошно просійте через ситечко, щоб вона змогла насититися киснем. Тоді пиріг буде м'яким і розсипчастим. З'єднайте просіяне борошно з ваніліном, розпушувачем і сіллю. Акуратно введіть це все в олійно-яєчну суміш. Замісити тісто.
Візьміть будь-яку зручну для вас форму для запікання. Застелите її пергаментом для запікання, щоб випічка не прилипала до бортикам і дну. Якщо такого паперу у вас під рукою не виявилося, можете просто змастити форму рослинним маслом. Викладіть в неї тісто.
Запікайте в духовці при температурі двісті градусів. На приготування піде близько сорока хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев'яною паличкою.