Рецепт Бігус пісний фото

Бігус пісний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
Овочі, Крупи, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Бігус

Є багато дуже смачних і цікавих страв для пісного меню, і бігус, безсумнівно, відноситься до їх числа. Завдяки відмінному поєднанню інгредієнтів у Бігус виходить дійсно відмінний смак.

Оскільки в нашій родині всі дуже люблять овочеві страви, а особливо ті, в яких є капуста, то бігус у нас завжди був стравою номер один. І навіть в дні посту ми не відмовляємося від нього, а просто готуємо трохи інший варіант улюбленого частування, а зараз я і вам розповім, як зробити бігус пісний. У цьому рецепті ми, природно, не використовуємо ніякого м'яса, а щоб страва залишалося ситним, додаємо в нього рис, а іноді і квасоля. Виходить дуже навіть непогано, тому я всім раджу спробувати зробити бігус пісний в домашніх умовах, ви залишитеся задоволених відмінним смаком цієї страви.

  • Капуста - 500-600 грам (свіжа, квашена або суміш свіжої та квашеної)
  • Мал - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Селера стебло - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Зелень свіжа - 40-50 грам
  • Спеції - За смаком
бігус пісний - фото крок 1
Для початку ми дрібно шаткуємо капусту (я в цей раз використовувала тільки свіжу) і викладаємо її в сковороду, змащену олією. Додаємо кмин, цукор, сіль і спеції за смаком, вливаємо склянку води і ставимо сковороду на повільний вогонь, тушкуємо капусту до м'якості.
бігус пісний - фото крок 2
Поки капуста гаситься, ми ставимо на вогонь іншу сковорідку і розігріваємо в ній рослинне масло. У розігріте масло викладаємо подрібнену ріпчасту цибулю, часник і селера, обсмажуємо все до прозорості.
бігус пісний - фото крок 3
Потім додаємо до овочів терту на крупній тертці моркву і смажимо все ще пару хвилин.
бігус пісний - фото крок 4
Помідор також трьом на тертці і викладаємо на сковороду разом з болгарським перцем, нарізаним брусками. Перемішуємо все і тушкуємо 5-7 хвилин.
бігус пісний - фото крок 5
Перекладаємо обсмажені овочі до капусти, додаємо промитий рис.
бігус пісний - фото крок 6
Заливаємо все водою так, щоб рідина закривала рис.
бігус пісний - фото крок 7
Додаємо сіль і спеції за смаком, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо бігус на повільному вогні 25-30 хвилин. Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу, приємного апетиту.

Схожі рецепти