Бігус пісний
(покроковий рецепт з фото)
Є багато дуже смачних і цікавих страв для пісного меню, і бігус, безсумнівно, відноситься до їх числа. Завдяки відмінному поєднанню інгредієнтів у Бігус виходить дійсно відмінний смак.
Оскільки в нашій родині всі дуже люблять овочеві страви, а особливо ті, в яких є капуста, то бігус у нас завжди був стравою номер один. І навіть в дні посту ми не відмовляємося від нього, а просто готуємо трохи інший варіант улюбленого частування, а зараз я і вам розповім, як зробити бігус пісний. У цьому рецепті ми, природно, не використовуємо ніякого м'яса, а щоб страва залишалося ситним, додаємо в нього рис, а іноді і квасоля. Виходить дуже навіть непогано, тому я всім раджу спробувати зробити бігус пісний в домашніх умовах, ви залишитеся задоволених відмінним смаком цієї страви.
- Капуста - 500-600 грам (свіжа, квашена або суміш свіжої та квашеної)
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Селера стебло - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Зелень свіжа - 40-50 грам
- Спеції - За смаком
Для початку ми дрібно шаткуємо капусту (я в цей раз використовувала тільки свіжу) і викладаємо її в сковороду, змащену олією. Додаємо кмин, цукор, сіль і спеції за смаком, вливаємо склянку води і ставимо сковороду на повільний вогонь, тушкуємо капусту до м'якості.
Поки капуста гаситься, ми ставимо на вогонь іншу сковорідку і розігріваємо в ній рослинне масло. У розігріте масло викладаємо подрібнену ріпчасту цибулю, часник і селера, обсмажуємо все до прозорості.
Потім додаємо до овочів терту на крупній тертці моркву і смажимо все ще пару хвилин.
Помідор також трьом на тертці і викладаємо на сковороду разом з болгарським перцем, нарізаним брусками. Перемішуємо все і тушкуємо 5-7 хвилин.
Перекладаємо обсмажені овочі до капусти, додаємо промитий рис.
Заливаємо все водою так, щоб рідина закривала рис.
Додаємо сіль і спеції за смаком, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо бігус на повільному вогні 25-30 хвилин. Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу, приємного апетиту.