Пиріжки з сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з сочевицею нагадують смажені пиріжки з горохом. За смаком зелена сочевиця особливо не відрізняється від гороху, оскільки також відноситься до бобових. Спробуйте, це смак, знайомий з дитинства!
Пиріжки з сочевицею - це простий повсякденний рецепт цікавого буденного страви. Подавайте їх гарячими зі сметаною. У начинку при бажанні можете додати чорний мелений перець. Смачно і ситно виходить. Дивіться, як приготувати пиріжки з сочевицею.
- Сочевиця зелена - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Дріжджі сухі - 8 грам(1 немає. L. З гіркою)
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вода газована - 125 мілілітрів
- Олія соняшникова - 80 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Газовану воду з'єднайте з молоком і трохи підігрійте. Додайте цукор і сухі дріжджі. Залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Борошно просійте в глибоку миску, влийте до неї молоко з водою і дріжджами. Додайте сіль і соняшникову олію. Перемішайте ложкою, а потім викладіть на присипаний борошном стіл. Замісити м'яке, еластичне тісто.
2. Готове тісто покладіть в каструлю або в іншу підходящу ємність, затягніть харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин, щоб воно піднялося. Начинку потрібно приготувати заздалегідь. Для цього сочевицю добре вимийте і замочіть в холодній воді на 2 годину. Потім розварити до консистенції каші, сіль за смаком. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії, додайте в сочевичну кашу, перемішайте. Коли тісто вже піднялося, розділіть його на шматочки вагою близько 60-70 грам. Розкочуйте їх по черзі, в середину покладіть начинку, сформуйте пиріжки довгастої форми.
3. Смажте пиріжки з обох сторін на розігрітій сковороді з соняшниковою олією. Пиріжки з сочевицею готові! Смачного!