Пиріжки з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Листкові пиріжки з лососем - це те, за що я готовий батьківщину продати Ніжні, повітряні, тануть у роті - у мене не вистачає слів, щоб описати ці чарівні пиріжки з лососем. Божественно смачно.
Упевнений, що простий рецепт пиріжків з лососем не викличе ніяких труднощів навіть у початківців кулінарів. Ніяких складнощів приготування пиріжків з лососем не містить, проте пиріжки виходять - просто чарівні. У мене немає слів, щоб описати, наскільки смачними вони виходять - вони просто тануть у роті, їх можна з'їсти все в один присід… Якщо у вас є лосось (можна замінити і інший червоною рибою) і листкове тісто - готуйте, не пошкодуєте
- Тісто листкове - 600 грам
- Лосось (філе) - 300 грам
- Картопля - 1 штука
- Вершки 15-20% - 250 мілілітрів
- Кріп - - За смаком
- Цибуля зелена - - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Масло слівочнoe - 20 грам
- Сіль - - За смаком
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, кладемо в каструлю, заливаємо вершками і ставимо варитися до готовності.
Робимо з відвареної картоплі пюре, надлишки вершків зливаємо.
Філе лосося нарізаємо на невеликі кубики.
Змішуємо картопляне пюре, рибу, дрібно посічену зелень і сіль. Гарненько перемішуємо.
Розкачуємо листкове тісто до товщини приблизно в 2 мм, вирізаємо з тіста кола діаметром приблизно в 8 см.
Беремо половину вирізаних гуртків, викладаємо на них по столовій ложці начинки.
Залишилися кружками накриваємо начинку зверху.
Zashtipиvaem кінець.
У центрі кожного пиріжка робимо маленький надріз - через нього буде виходити пар.
Змащуємо пиріжки збитим яйцем, викладаємо на змащений маслом або застелений пергаментним папером деко, поміщаємо в розігріту до 200 градусів духовку, випікаємо близько 20 хвилин.
Листкові пиріжки з лососем готові. Смачного!