Пиріжки з капустою (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Коли зі мною рецептом цих пиріжків поділилася кума, вони мені так сподобалися, що тепер я тільки так і готую пиріжки з капустою! Вони дуже м'які, ніжні, смачні! обов'язково спробуйте!
Зараз я розповім вам, як приготувати пиріжки з капустою (майстер клас)! Секрет цих пиріжків в дріжджовому "незабаром" тесті з додаванням оцту, що, саме він робить тісто ніжним і смачним! У цього рецепта є ще один величезний плюс, на мій погляд: ліпляться вони олійними руками, що дозволяє смажити у фритюрі велика кількість пиріжків, борошно не горить на сковороді, як в звичайних пиріжках, які ліплять з борошном. Пиріжки м'які-м'які, обов'язково спробуйте приготувати за моїм рецептом! хай щастить!
- Свіжі дріжджі - 25 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка (з гіркою або одна десертна ложка)
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Тепла вода - 1 Склянка(250 мл)
- Яйце - 1 штука
- Оцет столовий 9% - 1 Чайна ложка
- Борошно - 4-5 склянок
- Капуста - 1 штука (невелика)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 2 склянки
- Зелень - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти згідно зі списком. Першою потрібно зробити начинку, тому як тісто у нас "швидке" .

Очистіть цибулю і моркву, подрібніть овочі і обсмажте їх на рослинному маслі до напівготовності.

Наріжте тонко капусту, додайте її до овочів. Перемішайте і смажте на повільному вогні до повної готовності. Додайте щіпку солі, цукру, меленого перцю. Любіть з томатом? Тоді покладіть ложечку томатної пасти.

Поки капуста гаситься, займемося тестом. Візьміть глибоку миску, покладіть в неї свіжі дріжджі, цукор і сіль, вбийте яйце.

Влийте склянку теплої води, оцет. Розчиніть всі інгредієнти.

Всипати невеликими частинами борошно (її потрібно просіяти) і замісіть тісто.

Як тільки тісто стане досить пружним, змастіть руки маслом рослинним і вимісити його гарненько. Не потрібно сильно забивати тісто, воно повинно залишитися м'яким! Змастіть стіл рослинним маслом, розділіть тісто на шматочки, кількість - на ваш розсуд. Залиште його на 15-20 хвилин відпочити.

Капустяна начинка готова, дайте їй охолонути. Як раз, поки відпочиває тісто, остигає капуста!

На змащеному олією столі розкочуйте пальцями грудочку тесту, в центр покладіть начинку зі смаженої капусти. Защипніть щільно край. Дайте пиріжків хвилин 10 підійти.

Смажте пиріжки у фритюрі або сковороді з високими бортами. Вогонь - повільний, періодично перевертайте пиріжки, щоб вони не підгоріли. Пиріжки з капустою готові! Пригощайтеся!