Рецепт Пиріжки з капустою (майстер клас) фото

Пиріжки з капустою (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пиріжки

Коли зі мною рецептом цих пиріжків поділилася кума, вони мені так сподобалися, що тепер я тільки так і готую пиріжки з капустою! Вони дуже м'які, ніжні, смачні! обов'язково спробуйте!

Зараз я розповім вам, як приготувати пиріжки з капустою (майстер клас)! Секрет цих пиріжків в дріжджовому "незабаром" тесті з додаванням оцту, що, саме він робить тісто ніжним і смачним! У цього рецепта є ще один величезний плюс, на мій погляд: ліпляться вони олійними руками, що дозволяє смажити у фритюрі велика кількість пиріжків, борошно не горить на сковороді, як в звичайних пиріжках, які ліплять з борошном. Пиріжки м'які-м'які, обов'язково спробуйте приготувати за моїм рецептом! хай щастить!

  • Свіжі дріжджі - 25 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка (з гіркою або одна десертна ложка)
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Тепла вода - 1 Склянка(250 мл)
  • Яйце - 1 штука
  • Оцет столовий 9% - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Капуста - 1 штука (невелика)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 склянки
  • Зелень - За смаком
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти згідно зі списком. Першою потрібно зробити начинку, тому як тісто у нас "швидке" .
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 2
Очистіть цибулю і моркву, подрібніть овочі і обсмажте їх на рослинному маслі до напівготовності.
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 3
Наріжте тонко капусту, додайте її до овочів. Перемішайте і смажте на повільному вогні до повної готовності. Додайте щіпку солі, цукру, меленого перцю. Любіть з томатом? Тоді покладіть ложечку томатної пасти.
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 4
Поки капуста гаситься, займемося тестом. Візьміть глибоку миску, покладіть в неї свіжі дріжджі, цукор і сіль, вбийте яйце.
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 5
Влийте склянку теплої води, оцет. Розчиніть всі інгредієнти.
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 6
Всипати невеликими частинами борошно (її потрібно просіяти) і замісіть тісто.
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 7
Як тільки тісто стане досить пружним, змастіть руки маслом рослинним і вимісити його гарненько. Не потрібно сильно забивати тісто, воно повинно залишитися м'яким! Змастіть стіл рослинним маслом, розділіть тісто на шматочки, кількість - на ваш розсуд. Залиште його на 15-20 хвилин відпочити.
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 8
Капустяна начинка готова, дайте їй охолонути. Як раз, поки відпочиває тісто, остигає капуста!
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 9
На змащеному олією столі розкочуйте пальцями грудочку тесту, в центр покладіть начинку зі смаженої капусти. Защипніть щільно край. Дайте пиріжків хвилин 10 підійти.
пиріжки з капустою (майстер клас) - фото крок 10
Смажте пиріжки у фритюрі або сковороді з високими бортами. Вогонь - повільний, періодично перевертайте пиріжки, щоб вони не підгоріли. Пиріжки з капустою готові! Пригощайтеся!

Схожі рецепти