Пиріг з капустою (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене дріжджовий пиріг з капустою. У рецепті я розповім, як приготувати дріжджове тісто, яке відмінно зберігається в холодильнику 1-2 дня, воно не перекісает і не псується. Дивимося!
Давайте подивимося, як приготувати пиріг з капустою (майстер клас)! Пироги можна пекти з різних видів тіста, найшвидші - з готового листкового тіста, а найсмачніші - з домашнього дріжджового! Тісто я готую заздалегідь, ввечері, щоб вранці без поспіху почати процес. Поки тісто відігрівається після холодильника, воно прокидається, підходить. А тим часом я встигаю приготувати начинку. Все збираю - і в піч! Дивіться мій рецепт!
- Капуста - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Сіль, перець, прованські трави - частина
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Дріжджове тісто - 300 грам
- Яйце - 0, 5 штуки (для змазування пирога)

Підготуйте продукти для пирога. Розповідаю рецепт тесту, його потрібно приготувати заздалегідь: в склянці теплої води (190 мл) рішення 15 г свіжий дріжджів, додайте дрібку солі і 0, 5 ч.Л Цукор, 40 г розтопленого маргарину і 1 яйце. Перемішайте і всипте борошно (приблизно 3-4 склянки), тісто має бути липким, не крутим. Загорніть його в пакет, залиште на годину в теплі, потім приберіть на ніч в холодильник. Вранці воно готове, можна пекти пиріг!

Наріжте тонко капусту, цибуля, перець болгарський, натріть на тертці моркву. На рослинному маслі обсмажте спочатку цибулю і моркву, після додайте капусту з перцем солодким і доведіть овочі до готовності. Сіль за смаком.

Начинка для пирога готова. Дайте їй трохи охолонути.

Розділити тісто на дві частини, одну зробіть трохи більше, розкачайте її тонко і покладіть у форму для запікання. Зробіть бортики.

Розподіліть рівномірно начинку.

Накрийте другою половиною тіста пиріг, кінець кліпу, змастіть яйцем і зробіть надрізи для виходу пара. Надішліть пиріг в духовку на 35 хвилин, температура - 180 градусів.

Пиріг готовий! Остудіть його в формі повністю.

Поріжте на порційні шматочки і подайте до столу зі сметаною. Смачного!