Рецепт Пиріг з капустою (майстер клас) фото

Пиріг з капустою (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Капуста, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Сьогодні у мене дріжджовий пиріг з капустою. У рецепті я розповім, як приготувати дріжджове тісто, яке відмінно зберігається в холодильнику 1-2 дня, воно не перекісает і не псується. Дивимося!

Давайте подивимося, як приготувати пиріг з капустою (майстер клас)! Пироги можна пекти з різних видів тіста, найшвидші - з готового листкового тіста, а найсмачніші - з домашнього дріжджового! Тісто я готую заздалегідь, ввечері, щоб вранці без поспіху почати процес. Поки тісто відігрівається після холодильника, воно прокидається, підходить. А тим часом я встигаю приготувати начинку. Все збираю - і в піч! Дивіться мій рецепт!

  • Капуста - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Сіль, перець, прованські трави - частина
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Дріжджове тісто - 300 грам
  • Яйце - 0, 5 штуки (для змазування пирога)
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 1
Підготуйте продукти для пирога. Розповідаю рецепт тесту, його потрібно приготувати заздалегідь: в склянці теплої води (190 мл) рішення 15 г свіжий дріжджів, додайте дрібку солі і 0, 5 ч.Л Цукор, 40 г розтопленого маргарину і 1 яйце. Перемішайте і всипте борошно (приблизно 3-4 склянки), тісто має бути липким, не крутим. Загорніть його в пакет, залиште на годину в теплі, потім приберіть на ніч в холодильник. Вранці воно готове, можна пекти пиріг!
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 2
Наріжте тонко капусту, цибуля, перець болгарський, натріть на тертці моркву. На рослинному маслі обсмажте спочатку цибулю і моркву, після додайте капусту з перцем солодким і доведіть овочі до готовності. Сіль за смаком.
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 3
Начинка для пирога готова. Дайте їй трохи охолонути.
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 4
Розділити тісто на дві частини, одну зробіть трохи більше, розкачайте її тонко і покладіть у форму для запікання. Зробіть бортики.
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 5
Розподіліть рівномірно начинку.
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 6
Накрийте другою половиною тіста пиріг, кінець кліпу, змастіть яйцем і зробіть надрізи для виходу пара. Надішліть пиріг в духовку на 35 хвилин, температура - 180 градусів.
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 7
Пиріг готовий! Остудіть його в формі повністю.
пиріг з капустою (майстер клас) - фото крок 8
Поріжте на порційні шматочки і подайте до столу зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти