Рецепт Пиріг з волнушками фото

Пиріг з волнушками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Вовнянки
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пиріг з волнушками печу в середині тижня. Виходить такий ледачий вечерю (використовую готове тісто). Розігріваю бульйон і уплітає з пирогом. До вовнянки в начинку додаю куряче філе. Вкуснятина!

Опис приготування:

Як приготувати пиріг з волнушками?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.

2. Куряче філе наріжте невеликими шматочками.

3. Цибулину і часник почистіть і наріжте. Петрушку промийте і нарубати. Вовнянки очистіть, промийте, наріжте

4. Нагрійте рослинну олію в сковороді, смажте куряче філе, поки воно не стане білого кольору.

5. Вовнянки додайте до курки. Смажте гриби з куркою, поки курка не стане золотисто-коричневого кольору. Потім виберіть вовнянки та куряче філе на тарілочку.

6. У сковороду, де смажилася курка з грибами, викладіть нарізану невеликими кубиками цибулю, злегка обсмажте, помішуючи. Потім додайте часник. Смажте ще пару хвилин. Зніміть з вогню і змішайте з куркою і грибами.

7. У сковороді розтопіть вершкове масло. Поступово, помішуючи, введіть борошно. Повинна утворитися густа однорідна суміш.

8. Змішайте в мисочці молочко і бульйон, додайте тертий мускатний горіх, білий перець і сіль. Додайте цю масу в борошняну суміш, що знаходиться в сковороді на плиті на повільному вогні. Вливайте дуже повільно, постійно помішуючи. Прогрійте протягом п'яти хвилин.

9. Додайте нарізану петрушку, перемішайте, потім вилийте на курку і гриби. Перемішайте. Це - наша начинка. Викладіть її в форму для запікання. Вона повинна повністю охолонути.

10. На посипаною борошном робочій поверхні розкачати тісто. Трохи залиште для"листочка" .

11. Остигнула начинку"накрийте" тестом. Зверху прикріпіть кілька листочків з тіста. Збийте яйце і змастіть всю поверхню тесту. Зубочисткою проколіть в тесті кілька дірочок.

12. Випікайте пиріг з волнушками протягом 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Смачного!

  • Вовнянки - 150 грам
  • Куряче філе (грудка) - 3 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Бульйон курячий - 200 мілілітрів
  • Мускатний горіх тертий - За смаком
  • Перець білий мелений - За смаком (можна замінить на чорний.)
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Петрушка свіжа (гілочки) - 3-4 штук
  • Тісто листкове готове - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
Як приготувати пиріг з волнушками?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.

2. Куряче філе наріжте невеликими шматочками.

3. Цибулину і часник почистіть і наріжте. Петрушку промийте і нарубати. Вовнянки очистіть, промийте, наріжте

4. Нагрійте рослинну олію в сковороді, смажте куряче філе, поки воно не стане білого кольору.

5. Вовнянки додайте до курки. Смажте гриби з куркою, поки курка не стане золотисто-коричневого кольору. Потім виберіть вовнянки та куряче філе на тарілочку.

6. У сковороду, де смажилася курка з грибами, викладіть нарізану невеликими кубиками цибулю, злегка обсмажте, помішуючи. Потім додайте часник. Смажте ще пару хвилин. Зніміть з вогню і змішайте з куркою і грибами.

7. У сковороді розтопіть вершкове масло. Поступово, помішуючи, введіть борошно. Повинна утворитися густа однорідна суміш.

8. Змішайте в мисочці молочко і бульйон, додайте тертий мускатний горіх, білий перець і сіль. Додайте цю масу в борошняну суміш, що знаходиться в сковороді на плиті на повільному вогні. Вливайте дуже повільно, постійно помішуючи. Прогрійте протягом п'яти хвилин.

9. Додайте нарізану петрушку, перемішайте, потім вилийте на курку і гриби. Перемішайте. Це - наша начинка. Викладіть її в форму для запікання. Вона повинна повністю охолонути.

10. На посипаною борошном робочій поверхні розкачати тісто. Трохи залиште для"листочка" .

11. Остигнула начинку"накрийте" тестом. Зверху прикріпіть кілька листочків з тіста. Збийте яйце і змастіть всю поверхню тесту. Зубочисткою проколіть в тесті кілька дірочок.

12. Випікайте пиріг з волнушками протягом 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

Смачного!

Схожі рецепти