Пиріг з волнушками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з волнушками печу в середині тижня. Виходить такий ледачий вечерю (використовую готове тісто). Розігріваю бульйон і уплітає з пирогом. До вовнянки в начинку додаю куряче філе. Вкуснятина!
Як приготувати пиріг з волнушками?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.
2. Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
3. Цибулину і часник почистіть і наріжте. Петрушку промийте і нарубати. Вовнянки очистіть, промийте, наріжте
4. Нагрійте рослинну олію в сковороді, смажте куряче філе, поки воно не стане білого кольору.
5. Вовнянки додайте до курки. Смажте гриби з куркою, поки курка не стане золотисто-коричневого кольору. Потім виберіть вовнянки та куряче філе на тарілочку.
6. У сковороду, де смажилася курка з грибами, викладіть нарізану невеликими кубиками цибулю, злегка обсмажте, помішуючи. Потім додайте часник. Смажте ще пару хвилин. Зніміть з вогню і змішайте з куркою і грибами.
7. У сковороді розтопіть вершкове масло. Поступово, помішуючи, введіть борошно. Повинна утворитися густа однорідна суміш.
8. Змішайте в мисочці молочко і бульйон, додайте тертий мускатний горіх, білий перець і сіль. Додайте цю масу в борошняну суміш, що знаходиться в сковороді на плиті на повільному вогні. Вливайте дуже повільно, постійно помішуючи. Прогрійте протягом п'яти хвилин.
9. Додайте нарізану петрушку, перемішайте, потім вилийте на курку і гриби. Перемішайте. Це - наша начинка. Викладіть її в форму для запікання. Вона повинна повністю охолонути.
10. На посипаною борошном робочій поверхні розкачати тісто. Трохи залиште для "листочка" .
11. Остигнула начинку "накрийте" тестом. Зверху прикріпіть кілька листочків з тіста. Збийте яйце і змастіть всю поверхню тесту. Зубочисткою проколіть в тесті кілька дірочок.
12. Випікайте пиріг з волнушками протягом 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Смачного!
- Вовнянки - 150 грам
- Куряче філе (грудка) - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Бульйон курячий - 200 мілілітрів
- Мускатний горіх тертий - За смаком
- Перець білий мелений - За смаком (можна замінить на чорний.)
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Петрушка свіжа (гілочки) - 3-4 штук
- Тісто листкове готове - 500 грам
- Яйце - 1 штука
1. Увімкніть духовку нагріватися на 200 градусів.
2. Куряче філе наріжте невеликими шматочками.
3. Цибулину і часник почистіть і наріжте. Петрушку промийте і нарубати. Вовнянки очистіть, промийте, наріжте
4. Нагрійте рослинну олію в сковороді, смажте куряче філе, поки воно не стане білого кольору.
5. Вовнянки додайте до курки. Смажте гриби з куркою, поки курка не стане золотисто-коричневого кольору. Потім виберіть вовнянки та куряче філе на тарілочку.
6. У сковороду, де смажилася курка з грибами, викладіть нарізану невеликими кубиками цибулю, злегка обсмажте, помішуючи. Потім додайте часник. Смажте ще пару хвилин. Зніміть з вогню і змішайте з куркою і грибами.
7. У сковороді розтопіть вершкове масло. Поступово, помішуючи, введіть борошно. Повинна утворитися густа однорідна суміш.
8. Змішайте в мисочці молочко і бульйон, додайте тертий мускатний горіх, білий перець і сіль. Додайте цю масу в борошняну суміш, що знаходиться в сковороді на плиті на повільному вогні. Вливайте дуже повільно, постійно помішуючи. Прогрійте протягом п'яти хвилин.
9. Додайте нарізану петрушку, перемішайте, потім вилийте на курку і гриби. Перемішайте. Це - наша начинка. Викладіть її в форму для запікання. Вона повинна повністю охолонути.
10. На посипаною борошном робочій поверхні розкачати тісто. Трохи залиште для "листочка" .
11. Остигнула начинку "накрийте" тестом. Зверху прикріпіть кілька листочків з тіста. Збийте яйце і змастіть всю поверхню тесту. Зубочисткою проколіть в тесті кілька дірочок.
12. Випікайте пиріг з волнушками протягом 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Смачного!