Пиріг з сюрпризом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете не просто спекти неймовірно апетитний пиріг, але і зробити його оригінально? Тоді цей рецепт вам просто необхідний! Нічого складного, а результат здивує і своїм смаком, і зовнішнім виглядом.
Якщо ви хоча б один раз робили основну страву або десерт з секретів, то сам принцип вам добре відомий. Якщо ж ще не пробували нічого подібного, то поспішаю навчити вас, як приготувати пиріг з сюрпризом. Повітряний і насичено шоколадний, він робиться з грушами, які попередньо фарширують сливами. Оригінально, чи не так? Ваші домашні та гості напевно оцінять, так що раджу рецепт на замітку.
- Вершкове масло - 150 грам
- Коричневий цукор - 150 грам
- Борошно - 150-180 грам
- Яйце - 3 штуки
- Какао - 15 грам
- Шоколад - 70 грам
- Груша - 3 штуки
- Слива - 3 штуки (невеликі)
- Сіль - 1 щіпка
1. Сам процес приготування не викличе особливих труднощів навіть у новачка на кухні. Для початку включіть її на 180 градусів. А поки вона розігрівається, з'єднайте цукор з розм'якшеним вершковим масло і дрібкою солі. Збийте все до однорідності.
2. По одному вбивайте яйця, продовжуючи збивати. Дуже важливо, щоб тісто було повітряним, тоді і пиріг буде ніжним.
3. Какао просійте з борошном і всипте в мисочку. Туди ж додайте розтоплений шоколад. Збивайте тісто кілька хвилин, щоб не було грудочок.
4. Вилийте тісто у жароміцних форму, змащену маслом. Вимийте і висушіть груші. Акуратно виріжте серцевину і помістіть всередину сливу без кісточки. Можна також покласти горішок, наприклад.
5. Акуратно поставте груші в пиріг хвостиками вгору, злегка утопите їх в тесті. Усе, можна відправляти пиріг в духовку і випікати його близько 45-60 хвилин в залежності від розміру форми.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!