Фрикадельки з сюрпризом
(покроковий рецепт з фото)
Простим і звичним для багатьох стравою можна легко здивувати, якщо додати всього одну маленьку "родзинку" . Хочу поділитися з вами класної ідеєю, як приготувати фрикадельки з сюрпризом в соусі.
Ця страва чудово підійде для повноцінної вечері або обіду. Подавати до столу фрикадельки можна з будь-яким гарніром, а соус, в якому вони будуть гаситися, це ідеальне доповнення. Поєднання чорносливу з м'ясом вже давно стало одним з класичних, але очікує хтось знайти його в фрикадельках? дивуйте!
- Фарш - 600 грам (тут - курячий)
- Яйце - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Чорнослив - 18-20 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 3-7 зубчиків
- Помідори у власному соку - 200 грам
- Сметана або натуральний йогурт - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
1. Фарш посоліть і поперчіть за смаком, можна додати улюблені спеції. Вбийте яйце і перемішайте. Візьміть трохи фаршу, в центр викладіть чорнослив.
2. Акуратно заліпіть і сформуйте ось такі фрикадельки.
3. На сковороді розігрійте трохи олії і обсмажте їх на середньому вогні.
4. Коли вони зарум'яняться з двох сторін, зніміть з вогню.
5. Паралельно можна зайнятися соусом. Очистіть цибулю з часником і викладіть в чашу блендера.
6. Подрібніть. Розігрійте на сковороді трохи олії.
7. Викладіть цибулю з часником і обсмажте.
8. Додайте томатний соус або помідори у власному соку, попередньо подрібнивши їх. Додати сіль, всипте спеції (чилі, імбир, гвоздика, зіра, куркума і т.Д.. Д.).
9. Гасіть на середньому вогні соус близько 5 хвилин. Після додайте сметану або натуральний йогурт.
10. Долийте чистої киплячої води.
11. І викладіть в соус обсмажені фрикадельки. На середньому вогні залиште гаситися до готовності, близько 8-10 хвилин у випадку з курячим фаршем, як в даному рецепті, і трохи більше, якщо фарш свинячий.
12. Хіба не краса? Смачного!