Пиріг з сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга - дуже смачна риба, але чомусь її нечасто додають в випічку. Розповім, як приготувати пиріг з сьомги в домашніх умовах. Готується на основі листкового тіста з кабачками, цибулею і сиром.
Рецепт дозволяє експериментувати як з інгредієнтами, так і з розмірами самого пирога. Я запікав в компактній довгастої форми, не використовуючи всі тісто. Можна зробити пиріг хоч круглим, хоч квадратним, від цього він вийде не менш смачним. Вдалого приготування!
- Тісто листкове - 1 штука (упаковка)
- Сьомга - 350 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Кабачки - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Вершки - 150 мілілітрів
- Олія соняшникова - 70 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
Підготуємо необхідний набір інгредієнтів.
Кабачки промиваємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями. Лук очищаємо і подрібнюємо.
Обсмажуємо на олії цибулю до золотистого. Додаємо кабачки. Солимо і перчимо до смаку, смажимо до готовності. Сир тремо на тертці, а сьомгу нарізаємо невеликими шматочками.
Розморожене листкове тісто розкачати. Вставка в формі листа, зробіть проколи вилкою. Висипаємо половину тертого сиру.
Викладаємо сьомгу.
Додаємо кабачки з цибулею.
Висипаємо залишився сир. Збиваємо яйця з вершками і сіллю. Заливаємо цією масою пиріг, відправляємо його в духовку на 25 хвилин. Температура - 190 градусів.
Готово!
Смачного!