Пиріг з печінкою тріски
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спекти дуже простий і ніжний заливний пиріг. А в якості начинки візьмемо печінку тріски. Вийде дуже смачно!
Тісто для заливного пирога відмінно виходить на йогурті. Однак можна замінити йогурт будь-яким кисломолочним продуктом, додавши трохи борошна. Головне - тісто має бути легким і повітряним. Важливо також не пересушити пиріг в духовці.
- Яйце - 1 штука (тісто: всі продукти нижче)
- Жовток - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Йогурт натуральний - 200 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 180 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яйця - 4-5 штук (начинка: всі продукти нижче)
- Печінка тріски - 200 грам
- Чорний перець - За смаком
Яйце, жовток і сіль збийте до пишної маси. Тонкою цівкою влийте масло, продовжуючи збивати. Додайте йогурт і перемішайте лопаткою.
Всипте просіяне з содою борошно і лопаткою швидко перемішайте легке тісто.
Частина тесту вилийте в змащену форму. Зверху розкладіть скибочки варений яєць (краще, якщо вони будуть зварені в мішечок), шматочки печінки тріски без масла. Поперчіть начинку.
Посипте зверху рубаним зеленою цибулею і залийте другою частиною тіста.
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до красивої рум'яної скоринки. Зубочистка повинна виходити з пирога сухою.
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до красивої рум'яної скоринки. Зубочистка повинна виходити з пирога сухою.
Готовий пиріг акуратно вийміть на решітку і остудіть до теплого стану. Саме теплим цей пиріг особливо смачний.
Наріжте і подавайте.