Рецепт Пиріг з печінкою тріски фото

Пиріг з печінкою тріски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Печінка тріски
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 35 хв.

Пропоную спекти дуже простий і ніжний заливний пиріг. А в якості начинки візьмемо печінку тріски. Вийде дуже смачно!

Опис приготування:

Тісто для заливного пирога відмінно виходить на йогурті. Однак можна замінити йогурт будь-яким кисломолочним продуктом, додавши трохи борошна. Головне - тісто має бути легким і повітряним. Важливо також не пересушити пиріг в духовці.

  • Яйце - 1 штука (тісто: всі продукти нижче)
  • Жовток - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Йогурт натуральний - 200 грам
  • Борошно пшеничне в / сорт - 180 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Яйця - 4-5 штук (начинка: всі продукти нижче)
  • Печінка тріски - 200 грам
  • Чорний перець - За смаком
пиріг з печінкою тріски - фото крок 1
Яйце, жовток і сіль збийте до пишної маси. Тонкою цівкою влийте масло, продовжуючи збивати. Додайте йогурт і перемішайте лопаткою.
пиріг з печінкою тріски - фото крок 2
Всипте просіяне з содою борошно і лопаткою швидко перемішайте легке тісто.
пиріг з печінкою тріски - фото крок 3
Частина тесту вилийте в змащену форму. Зверху розкладіть скибочки варений яєць (краще, якщо вони будуть зварені в мішечок), шматочки печінки тріски без масла. Поперчіть начинку.
пиріг з печінкою тріски - фото крок 4
Посипте зверху рубаним зеленою цибулею і залийте другою частиною тіста.
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці до красивої рум'яної скоринки. Зубочистка повинна виходити з пирога сухою.
пиріг з печінкою тріски - фото крок 5
Готовий пиріг акуратно вийміть на решітку і остудіть до теплого стану. Саме теплим цей пиріг особливо смачний.
пиріг з печінкою тріски - фото крок 6
Наріжте і подавайте.

Схожі рецепти