Пиріг з лаваша з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з лаваша з капустяної начинкою виходить ніжним, м'яким, соковитим і дуже смачним. Він заощадить ваш час і дозволить нагодувати сім'ю відмінною випічкою.
Тонкий лаваш зараз часто використовують для приготування різноманітних страв: від закусок до пирогів. Саме пиріг я сьогодні приготувала. Все простіше простого. Тісто замішувати і розгортати не потрібно, його замінить лист лаваша. А в якості начинки добре підійде тушкована капуста з цибулею і морквою. Спробуйте, дуже просто і смачно.
- Лаваш тонкий великий - 1 штука
- Капуста - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крем - 100 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Приготуйте начинку для пирога. Моркву і ріпчасту цибулю очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і смажте овочі 6-7 хвилин, перемішуючи.
Капусту наріжте тонкою соломкою і додайте до цибулі і моркви. Налийте трохи води і накрийте сковороду кришкою.
Гасіть капусту з морквою і цибулею до готовності. Періодично перемішуйте, в кінці посоліть за смаком.
З лаваша виріжте прямокутник.
На лаваш викладіть капусту з морквою і цибулею.
Поверніть рулетом лаваш з начинкою.
Наріжте шматочками шириною 4-5 см.
Викладіть шматочки лаваша з начинкою в форму для запікання.
Залишки лаваша згорніть рулетом і теж викладіть у форму.
У миску розбийте яйця, налийте молоко і додайте сметану. Сіль за смаком і батіг vzbejte.
Залийте шматочки лаваша приготовленої сумішшю.
Випікайте в духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин.
Пиріг з лаваша з капустою готовий. Подавайте в теплому або охолодженому вигляді. У будь-якому випадку смачно.