Пиріг з гарбуза по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)
Англійська випічка не дарма вважається однією з найсмачніших і вишуканих, і відмінним підтвердженням цього є англійські пироги. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з гарбуза по-англійськи.
Пироги з начинкою є одним з найкращих варіантів випічки для чаювання. Пісочне тісто в основі цього пирога залишається розсипчастим і надає приємний контраст ніжною і повітряної начинці. Кількість цукру в начинці регулюйте в залежності від того, наскільки солодку гарбуз ви берете. Обов'язково додайте корицю і мускатний горіх, завдяки їм смак і аромат випічки стають набагато більш насиченими.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Жовток курячого яйця - 1 штука
- Гарбузове пюре - 1, 5 склянки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Молоко - 50 мілілітрів
1. Просіяне борошно змішайте з вершковим маслом кімнатної температури і одним жовтком. Швидко замісіть тісто, додайте цукрову пудру. Повинна вийти крихта з тіста і для того, щоб її зібрати в кого, можете додати трохи води.
2. Готове тісто рівномірно розподіліть по дну і бортах форми. За допомогою вилки поправте тісто по бортику і відправте в морозилку на 30 хвилин.
3. Потім застеліть тісто фольгою і насипте в неї вантаж (горох або квасоля). Випікайте основу пирога в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.
4. Приготуйте начинку: збийте яйця за допомогою міксера, додайте до них цукор і збийте до стану піни. Додайте молоко, цедру половини лимона, мускатний горіх, тертий імбир, корицю і коньяк.
5. Добре перемішайте начинку за допомогою міксера. Додайте пюре з гарбуза і акуратно перемішайте ложкою або лопаткою. Вилийте начинку в готову основу з пісочного тіста і випікайте пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці 35 хвилин.
6. Готовому пирогу дайте злегка охолонути в формі 15 хвилин, потім повністю остудіть його. Смачного!