Рецепт Пиріг з білою рибою фото

Пиріг з білою рибою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Здобне дрожевое тісто
Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі чудовий пиріг з білою рибою. Пишний, ніжний і дуже смачний. Підійде до столу в будні і свята.

Опис приготування:

Пиріг з білою рибою відноситься до розряду універсальних. Він хороший з бульйону, навісів, борщами і щами. І в той же час стане в нагоді з солодким чаєм або кавою. Та й сам по собі представляє хорошу закуску. Піч його можна з тріскою, ЖЕКом, скумбрією, судаком, білугою, осетриною. Тісто тут найкласичнішу. Наш пиріг не черствів кілька днів. На наступний день ми дістали його з холодильника, підігріли і він став таким же пухнастим, ніжним, як з духовки. На святковому столі такий пиріг теж зайвим не буде. Звертаю вашу увагу на формування пирога. Вона дуже проста і зручна. Не потрібно розгортати два пласта і з'єднувати їх разом.

  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 400-450 грам
  • Тріска відварна - 350 грам
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Петрушка - 15 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 60 грам
пиріг з білою рибою - фото крок 1
У миску налийте теплу воду і тепле молоко. Додайте цукор і дріжджі. Дайте постояти 10-15 хвилин. За цей час дріжджі активуються і спіниться.
пиріг з білою рибою - фото крок 2
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і влийте в миску з молоком, водою, цукром і дріжджами.
пиріг з білою рибою - фото крок 3
Всипте сіль і поступово додайте просіяне борошно.
пиріг з білою рибою - фото крок 4
Замісити м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук.
пиріг з білою рибою - фото крок 5
Миску з тестом накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Через годину-півтори воно збільшиться в об'ємі.
пиріг з білою рибою - фото крок 6
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Капусту наріжте довільно. Можна соломкою, можна кубиками. Викладіть в сковороду. Додайте нарізану цибулю.
пиріг з білою рибою - фото крок 7
Налийте соняшникову олію і трохи води. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте капусту з цибулею на середньому вогні, перемішуючи до готовності.
пиріг з білою рибою - фото крок 8
Відварну тріску розберіть. Видаліть кісточки і викладіть в миску.
пиріг з білою рибою - фото крок 9
Додайте капусту з цибулею і нарізану петрушку.
пиріг з білою рибою - фото крок 10
Посоліть начинку за смаком і перемішайте. Можна поперчити за бажанням.
пиріг з білою рибою - фото крок 11
Коли тісто підійде, дістаньте його з миски і трохи обомніте. Після розкачайте в пласт, на який викладіть начинку.
пиріг з білою рибою - фото крок 12
Краї тесту з'єднайте в середині і добре закріпіть.
пиріг з білою рибою - фото крок 13
Викладіть пиріг в форму для випікання швом вниз. Зробіть невеликий отвір в центрі для виходу пара. Дайте пирогу постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин, змастіть яйцем.
пиріг з білою рибою - фото крок 14
Печіть пиріг в заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів духовці 40-45 хвилин.
пиріг з білою рибою - фото крок 15
Готовий пиріг дістаньте і відразу накрийте рушником. Коли він охолоне, перекладіть його в каструлю і накрийте кришкою. Пиріг готовий. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти