Овочевий салат з білою квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Легкий овочевий салат з білою квасолею можна готувати під час посту і для перекусу навіть у вечірній час. Поєднання брокколі, білої квасолі, лимона, зелені і спецій дуже гармонійне і вдале.
Цю страву можна назвати салатом, можна гарніром і навіть основною стравою. Готується дуже швидко при наявності консервованої білої квасолі. Листя брокколі дієтичні, як і всі інші інгредієнти - пісні, тому таке блюдо можна сміливо готувати під час Посту або якщо ви дотримуєтеся правильного харчування і не їсте м'яса.
- Брокколі - 200 грам (дієтична листова)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штук
- Часник - 1 зубчиків
- Консервована квасоля - 150 грам
- Спеції - За смаком
1. Для початку потрібно підготувати листи брокколі: їх потрібно ретельно помити і нарізати на частини. Розмір частин регулюйте самі (як більше любите).
2. Залийте водою і доведіть до кипіння. Варіть рівно 1 хвилину, після чого відразу злийте окріп і залийте холодною водою. Потім знову швидко злийте воду і відкиньте зелень на друшляк.
3. Тепер потрібно підготувати соус: наріжте лимон часточками. Смажте їх по обидва боки на оливковій олії до рум'яного кольору. Потім приберіть лимон і на отриманому соусі ми будемо готувати далі.
4. Надішліть консервовану квасолю, часник, спеції (обов'язково червоний перець) і сіль за смаком. Смажте 2-3 хвилини при постійному перемішуванні.
5. Потім додайте часточки лимона і листя брокколі, акуратно перемішайте, нащадки 1-2 хвилини і знімайте з вогню.
6. Овочевий салат з білою квасолею подається теплим, але і в холодному вигляді він не менш смачний.