Грінки з томатами і білою квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Для швидкого перекусу рекомендую рецепт, як приготувати грінки з томатами і білою квасолею. Бюджетний і вегетаріанський варіант для всіх, хто любить смачно і недорого поїсти.
Грінки готуються окремо, а томати з квасолею - це як доповнення. Крім цієї начинки можна зробити ще кілька і подавати на вибір. Грінки можна запекти в духовці, обсмажити на сковороді або на грилі. Краще подавати їх теплими, так смачніше. Готові грінки відмінно підуть з овочевим салатом.
- Хліб - 4 скибочки
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Томати черрі - 900 грам (або будь-які маленькі томати)
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
- Сушений розмарин - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Консервована біла квасоля - 425 грам
- Сир твердий - 20 грам
1. Наріжте хліб скибочками. Очистіть великий зубчик часнику і розріжте його вздовж, натріть їм кожну скибочку хліба з усіх боків. Змастіть хліб рослинним маслом і відкладіть в сторону.
2. У великій сковороді розігрійте залишився рослинне масло і викладіть томати, готуйте їх кілька хвилин, щоб вони злегка підсмажилися, кілька разів перемішуючи. Натріть на тертці часник, що залишився і додайте до томатів.
3. Влийте бальзамічний оцет, додайте розмарин. Зменшіть вогонь і додайте дрібку солі, вершкове масло і розтопіть його.
4. Злийте воду з консервованої квасолі і викладіть в сковороду. Тим часом відправте хліб в духовку, щоб він присмажився.
5. Перемішайте гарненько вміст сковороди, готуйте пару хвилин.
6. Дістаньте з духовки грінки, викладіть на них квасоля і з томатами і прикрасьте тертим сиром. Подавайте блюдо відразу ж.