Пиріг «12 ложок»
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно ніжний, смачний і ароматний, ось як коротко можна описати цей неймовірний пиріг. Інгредієнти прості, але смак - досконалий. Сміливо готуйте до сімейного чаювання або до приходу гостей.
Приготувати пиріг"12 ложок" зможе навіть дитина, але в той же час - це бісквіт, якому немає рівних. Легкий як хмара, з приємних цитрусовим ароматом, буквально тане в роті! Свою назву він отримав за те, що не потрібно відмірювати строго грами на вагах або розглядати шкалу на мірній склянці. Все гранично просто і практично всі інгредієнти додаються в кількості 12 столових ложок. В інтернеті можна зустріти цю випічку під назвою "італійський пиріг без ваг" . У тісто можна додавати різні сухофрукти, горіхи або цукати, а можна використовувати бісквіт і для приготування торта.
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач для тіста - 10 грам(1 пакетик)
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цукор - 12 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 12 Ст. Ложок
- Молоко - 12 Ст. Ложок
- Борошно - 12 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром і сіллю.
Додайте молоко, олія, сік і цедру половини лимона.
Збийте, додайте борошно і розпушувач тесту.
Збийте все ще раз до однорідного стану.
Вилийте тісто в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки попередньо обсипте борошном або манкою. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Пиріг 12 ложок готовий. Насолоджуємося з чашкою кави, ароматним чаєм або просто з молоком.
Смачного!