Рецепт Пікантна запечена куряча грудка фото

Пікантна запечена куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Сир, Курка, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гостре

За цим рецептом грудка виходить в міру гострої, але ніжною і соковитою. Спробувати однозначно варто. Пригощайтеся!

У цьому рецепті слід спочатку грудку обсмажити для того, щоб закрити пошкоджені клітини і сік не витікав. Молоко додасть грудях соковитість і ніжність. Гостроту ви можете робити на свій смак. Наш звичайний готовий хрін можна замінити на васабі, а майонез - густим йогуртом або сметаною. Спеції беріть на свій смак. Смачного!

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 1 Ст. Ложка
  • Сир твердий - 50 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
  • Хрін столовий - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
пікантна запечена куряча грудка - фото крок 1
Складові.
пікантна запечена куряча грудка - фото крок 2
Помийте і обсушіть курячу грудку. Розріжте її на два пласта. Додати сіль, обмажте гірчицею і запаніруйте в сухарях. Обсмажте на гарячому маслі з двох сторін. Влейте молоко, закрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин. Зніміть з вогню, посипте спеціями і тертим часником.
пікантна запечена куряча грудка - фото крок 3
Змішайте майонез, яйце, тертий сир і хрін.
пікантна запечена куряча грудка - фото крок 4
Залийте повністю масою грудки.
пікантна запечена куряча грудка - фото крок 5
Запікайте в гарячій духовці при t = 200 протягом 15-20 хвилин, до рум'яної скоринки.
пікантна запечена куряча грудка - фото крок 6
Подавайте відразу з будь-яким гарніром або овочами.

Схожі рецепти