Пікантна запечена куряча грудка
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом грудка виходить в міру гострої, але ніжною і соковитою. Спробувати однозначно варто. Пригощайтеся!
У цьому рецепті слід спочатку грудку обсмажити для того, щоб закрити пошкоджені клітини і сік не витікав. Молоко додасть грудях соковитість і ніжність. Гостроту ви можете робити на свій смак. Наш звичайний готовий хрін можна замінити на васабі, а майонез - густим йогуртом або сметаною. Спеції беріть на свій смак. Смачного!
- Куряча грудка - 1 штука
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 Ст. Ложка
- Сир твердий - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Хрін столовий - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Складові.
Помийте і обсушіть курячу грудку. Розріжте її на два пласта. Додати сіль, обмажте гірчицею і запаніруйте в сухарях. Обсмажте на гарячому маслі з двох сторін. Влейте молоко, закрийте кришкою і тушкуйте 5 хвилин. Зніміть з вогню, посипте спеціями і тертим часником.
Змішайте майонез, яйце, тертий сир і хрін.
Залийте повністю масою грудки.
Запікайте в гарячій духовці при t = 200 протягом 15-20 хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавайте відразу з будь-яким гарніром або овочами.