Підлива з шлунків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобаються страви з пташиних потрухів, то ви неодмінно оціните цей рецепт приготування підливи зі шлунків! Покрокові фото допоможуть вам спорудити це блюдо швидко і з задоволенням; ).
Блюдо це, звичайно, не святковий, на новорічний стіл не поставиш, але для повсякденного використання - дуже навіть нічого. Особливо, якщо ви небайдужі до шлунків. Я, наприклад, їх люблю. І багато років борюся з чоловіком, який відмовляється їсти, як він каже, "нирки" в будь-якому вигляді. Виняток робиться лише для цієї підливи: завдяки тому, що шлунки попередньо відварюються, а потім подрібнюються, вони стають такими м'якими і соковитими, що в житті не зрозумієш, що це шлунки. Швидше схоже на язик; ).
Загалом, я буду рада вашим відгукам на цей рецепт приготування підливи зі шлунків. Чекаю коментарів; ).
- Шлунки - 500 грам (курячі, качині або індичі - на ваш вибір)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Помідори - 4-5 штук
- Томатна паста - 0, 5 склянки
- Часник - 5 зубчиків
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець запашний горошком - 4-5 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Інші спеції і прянощі - За смаком
Насамперед промиємо шлунки і заллємо водою. Поставимо на середній вогонь.
Знімемо піну і будемо варити хвилин 40-годину, поки шлунки не буде легко протикати ножем. Не забудьте кинути введення трохи солі, лаврушку і перець!
Зіллємо воду.
І наріжемо шлунки тонкими скибочками.
У сковороді з рослинним маслом спассеруем до золотистого кольору цибулю.
Поки він буде смажитися, помідори складемо в миску і заллємо окропом.
Через пару хвилин легко знімемо шкірку.
І подрібнити помідори гострим ножем.
Змішаємо м'якоть з томатною пастою, сіллю, перцем.
У сковороду з цибулею викладемо шлунки і соус.
Додамо стакан води і будемо гасити на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин.
Перед самим закінченням приготування заправимо подрібненим часником.
Перемішаємо і дамо відпочити при вимкненому вогні під кришкою 5-7 хвилин.
Подамо на стіл, гарнірувати макаронами, рисом або відварною картоплею.
Смачного!
Подамо на стіл, гарнірувати макаронами, рисом або відварною картоплею.
Смачного!