Рецепт Підлива з шлунків фото

Підлива з шлунків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курячі шлунки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам подобаються страви з пташиних потрухів, то ви неодмінно оціните цей рецепт приготування підливи зі шлунків! Покрокові фото допоможуть вам спорудити це блюдо швидко і з задоволенням; ).

Опис приготування:

Блюдо це, звичайно, не святковий, на новорічний стіл не поставиш, але для повсякденного використання - дуже навіть нічого. Особливо, якщо ви небайдужі до шлунків. Я, наприклад, їх люблю. І багато років борюся з чоловіком, який відмовляється їсти, як він каже, "нирки" в будь-якому вигляді. Виняток робиться лише для цієї підливи: завдяки тому, що шлунки попередньо відварюються, а потім подрібнюються, вони стають такими м'якими і соковитими, що в житті не зрозумієш, що це шлунки. Швидше схоже на язик; ).

Загалом, я буду рада вашим відгукам на цей рецепт приготування підливи зі шлунків. Чекаю коментарів; ).


  • Шлунки - 500 грам (курячі, качині або індичі - на ваш вибір)
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Помідори - 4-5 штук
  • Томатна паста - 0, 5 склянки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець запашний горошком - 4-5 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Інші спеції і прянощі - За смаком
підлива з шлунків - фото крок 1
Насамперед промиємо шлунки і заллємо водою. Поставимо на середній вогонь.
підлива з шлунків - фото крок 2
Знімемо піну і будемо варити хвилин 40-годину, поки шлунки не буде легко протикати ножем. Не забудьте кинути введення трохи солі, лаврушку і перець!
підлива з шлунків - фото крок 3
Зіллємо воду.
підлива з шлунків - фото крок 4
І наріжемо шлунки тонкими скибочками.
підлива з шлунків - фото крок 5
У сковороді з рослинним маслом спассеруем до золотистого кольору цибулю.
підлива з шлунків - фото крок 6
Поки він буде смажитися, помідори складемо в миску і заллємо окропом.
підлива з шлунків - фото крок 7
Через пару хвилин легко знімемо шкірку.
підлива з шлунків - фото крок 8
І подрібнити помідори гострим ножем.
підлива з шлунків - фото крок 9
Змішаємо м'якоть з томатною пастою, сіллю, перцем.
підлива з шлунків - фото крок 10
У сковороду з цибулею викладемо шлунки і соус.
підлива з шлунків - фото крок 11
Додамо стакан води і будемо гасити на повільному вогні під кришкою 20-25 хвилин.
підлива з шлунків - фото крок 12
Перед самим закінченням приготування заправимо подрібненим часником.
підлива з шлунків - фото крок 13
Перемішаємо і дамо відпочити при вимкненому вогні під кришкою 5-7 хвилин.
Подамо на стіл, гарнірувати макаронами, рисом або відварною картоплею.
Смачного!

Схожі рецепти