Паштет з курячих шлунків
(покроковий рецепт з фото)
Уже давно не купую магазинний паштет, його якість викликає недовіру. Інша справа - це домашній, який можна зробити з будь-якого м'яса. Розповім, як приготувати паштет з курячих шлунків.
Паштет можна зробити не тільки з печінки, тут відмінно підійдуть курячі нутрощі: серця, шлунки та інше. Можна використовувати один із субпродуктів або їх суміш. Такий паштет можна тиждень зберігати в холодильнику. Паштет подають на сніданок або намазують на бутерброди до святкового столу.
- Жир свинячий - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Стебло селери - 0, 5 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Курячі шлунки - 150 грам
- Курячі серця - 100 грам
- Груша - 0, 5 штуки
- Яблучне пюре - 1/4 склянки
- Бекон - 2 скибочки
1. У сковороді розтопіть свинячий жир. Очистіть і дрібно наріжте цибулину, подрібніть стебло селери, а часник наріжте крупно. Викладіть овочі на розпечену сковороду.
2. Очистіть і вимийте курячі шлунки, серця. Викладіть їх в сковороду до овочів, обсмажуйте 10-15 хвилин.
3. Наріжте невеликими шматочками скибочки бекону і половину груші, додайте в сковороду, готуйте пару хвилин, потім викладіть яблучне пюре і готуйте ще 3-5 хвилин.
4. Перекладіть все вміст сковороди в чашу блендера.
5. Подрібніть масу до утворення паштету (можна дуже дрібно або залиште невеликі шматочки).
6. Подавайте паштет тільки після охолодження, зберігайте його в холодильнику в контейнері з щільною кришкою.