Підлива з грибів з вершками
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо під вершками в поєднанні з грибами… А якщо ще на гарнір - томління гречка? Ну як? подобається? Давайте приготуємо і переконаємося в цьому!
Сама підлива готується дуже просто. Обсмажуємо порізану цибулю на маслі на середньо-швидкому вогні, потім додаємо гриби (печериці годі й відварювати попередньо, інші гриби краще відварити), смажимо хвилин 10-12 або до випаровування рідини. Потім солимо, перчим, вливаємо вершки. Якщо хочете більш густий соус, можна додати 1-2 ст. Ложку борошна. Що стосується повноцінного обіду з такою підливою - рецепт перед вами. Удачі в приготуванні!
- Гречана крупа - 2 склянки
- Сіль - За смаком (для каші)
- Вершкове масло - За смаком (для каші)
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Гриби - 300 грам
- Вершки - 2 склянки
- Лавровий лист - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Яловичину зачистите від пліви, прожилок і надлишок жиру, обсушити паперовими кухонними рушниками і наріжте тонкими смужками з довільною довжиною і зразковою товщиною 1 з 1 сантиметр.
Увімкніть плиту на середній рівень, поставте на неї сковороду, налийте в неї необхідну кількість рослинного масла і розжарити його. У розігрітий жир закиньте нарізану цибулю і тушкуйте його протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору і легкої коричневої скоринки. За консистенцією цибуля має стати м'яким.
Потім до цибулі додайте нарізані гриби, перемішайте інгредієнти кухонної лопаткою і тушкуйте їх разом, поки не випаруватися волога.
Додайте в сковороду нарізане м'ясо і трохи збільште вогонь на плиті. Гасіть овочі і м'ясо, періодично перемішуючи кухонної лопаткою, поки воно не забарвиться в красивий рівномірний, коричневий колір, на це піде приблизно 20-25 хвилин вашого часу.
Після того як м'ясо трохи загасити, додайте до нього потрібну кількість просіяного пшеничного борошна і перемішайте масу кухонної лопаткою так щоб не утворилося некрасивих борошняних грудок, які в підсумку можуть злипнутися в непотрібні шматочки тіста.
Після - додайте лист лавра.
І влийте в сковороду потрібну кількість вершків.
Потім насипте за смаком сіль.
Додайте чорний мелений перець, прикрутите плиту на маленький рівень, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте підливу до повної готовності м'яса протягом 1 годину. Періодично відкривайте кришку і перемішайте підливу кухонної лопаткою. Поки гаситься м'ясо, почніть готувати гречану кашу. Від загальної маси крупи відокремте потрібне вам кількість і висипте на чистий обробний стіл тонким шаром. Переберія гречку і видаліть насіння бур'янів, оболонку, şeluxu.
Потім скиньте її на дрібне сито і промийте крупу під проточною холодною водою. Залиште гречку в ситі, поки не стече вся вода, після перекиньте в глибоку миску і дайте підсохнути.
Всипте гречану крупу в алюмінієву каструлю з товстим дном.
Додайте потрібну кількість чистої дистильованої води, рівно в 2 рази більше ніж обсяг зерна і за смаком сіль. В даному рецепті на 2 склянки гречаної крупи 4 склянки води.
Увімкніть плиту на сильний рівень, доведіть воду до кипіння і прикрутіть плиту на найменший рівень. Накрийте каструлю кришкою і варіть гречку протягом 20-25 хвилин, не знімаючи кришки. Потім зніміть каструлю з вогню і укутайте її в кілька шарів кухонного рушники. Дайте гречці настоятися протягом 30 хвилин.
Після того як гречана каша настоялась і ще більше розбухла, стала майже повітряної, її треба заправити вершковим маслом. Від загальної маси вершкового масла відріжте потрібну вам кількість за допомогою кухонного ножа і покладіть шматочки жиру зверху на гречану кашу.
Гречка з підливою подається в гарячому вигляді.