Рецепт Підлива з грибів з вершками фото

Підлива з грибів з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Молочні продукти , Вершки , Крупи , Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

М'ясо під вершками в поєднанні з грибами… А якщо ще на гарнір - томління гречка? Ну як? подобається? Давайте приготуємо і переконаємося в цьому!

Опис приготування:

Сама підлива готується дуже просто. Обсмажуємо порізану цибулю на маслі на середньо-швидкому вогні, потім додаємо гриби (печериці годі й відварювати попередньо, інші гриби краще відварити), смажимо хвилин 10-12 або до випаровування рідини. Потім солимо, перчим, вливаємо вершки. Якщо хочете більш густий соус, можна додати 1-2 ст. Ложку борошна. Що стосується повноцінного обіду з такою підливою - рецепт перед вами. Удачі в приготуванні!

  • Гречана крупа - 2 склянки
  • Сіль - За смаком (для каші)
  • Вершкове масло - За смаком (для каші)
  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
  • Гриби - 300 грам
  • Вершки - 2 склянки
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
підлива з грибів з вершками - фото крок 1
Яловичину зачистите від пліви, прожилок і надлишок жиру, обсушити паперовими кухонними рушниками і наріжте тонкими смужками з довільною довжиною і зразковою товщиною 1 з 1 сантиметр.
підлива з грибів з вершками - фото крок 2
Увімкніть плиту на середній рівень, поставте на неї сковороду, налийте в неї необхідну кількість рослинного масла і розжарити його. У розігрітий жир закиньте нарізану цибулю і тушкуйте його протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору і легкої коричневої скоринки. За консистенцією цибуля має стати м'яким.
підлива з грибів з вершками - фото крок 3
Потім до цибулі додайте нарізані гриби, перемішайте інгредієнти кухонної лопаткою і тушкуйте їх разом, поки не випаруватися волога.
підлива з грибів з вершками - фото крок 4
Додайте в сковороду нарізане м'ясо і трохи збільште вогонь на плиті. Гасіть овочі і м'ясо, періодично перемішуючи кухонної лопаткою, поки воно не забарвиться в красивий рівномірний, коричневий колір, на це піде приблизно 20-25 хвилин вашого часу.
підлива з грибів з вершками - фото крок 5
Після того як м'ясо трохи загасити, додайте до нього потрібну кількість просіяного пшеничного борошна і перемішайте масу кухонної лопаткою так щоб не утворилося некрасивих борошняних грудок, які в підсумку можуть злипнутися в непотрібні шматочки тіста.
підлива з грибів з вершками - фото крок 6
Після - додайте лист лавра.
підлива з грибів з вершками - фото крок 7
І влийте в сковороду потрібну кількість вершків.
підлива з грибів з вершками - фото крок 8
Потім насипте за смаком сіль.
підлива з грибів з вершками - фото крок 9
Додайте чорний мелений перець, прикрутите плиту на маленький рівень, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте підливу до повної готовності м'яса протягом 1 годину. Періодично відкривайте кришку і перемішайте підливу кухонної лопаткою. Поки гаситься м'ясо, почніть готувати гречану кашу. Від загальної маси крупи відокремте потрібне вам кількість і висипте на чистий обробний стіл тонким шаром. Переберія гречку і видаліть насіння бур'янів, оболонку, şeluxu.
підлива з грибів з вершками - фото крок 10
Потім скиньте її на дрібне сито і промийте крупу під проточною холодною водою. Залиште гречку в ситі, поки не стече вся вода, після перекиньте в глибоку миску і дайте підсохнути.
підлива з грибів з вершками - фото крок 11
Всипте гречану крупу в алюмінієву каструлю з товстим дном.
підлива з грибів з вершками - фото крок 12
Додайте потрібну кількість чистої дистильованої води, рівно в 2 рази більше ніж обсяг зерна і за смаком сіль. В даному рецепті на 2 склянки гречаної крупи 4 склянки води.
підлива з грибів з вершками - фото крок 13
Увімкніть плиту на сильний рівень, доведіть воду до кипіння і прикрутіть плиту на найменший рівень. Накрийте каструлю кришкою і варіть гречку протягом 20-25 хвилин, не знімаючи кришки. Потім зніміть каструлю з вогню і укутайте її в кілька шарів кухонного рушники. Дайте гречці настоятися протягом 30 хвилин.
підлива з грибів з вершками - фото крок 14
Після того як гречана каша настоялась і ще більше розбухла, стала майже повітряної, її треба заправити вершковим маслом. Від загальної маси вершкового масла відріжте потрібну вам кількість за допомогою кухонного ножа і покладіть шматочки жиру зверху на гречану кашу.
підлива з грибів з вершками - фото крок 15
Гречка з підливою подається в гарячому вигляді.

Схожі рецепти